Mañukorta omenduz ireki dute txotx denboraldia Sarasola Sagardotegian

  Gastronomia  Asteasu

Mañukorta omenduz ireki dute txotx denboraldia Sarasola Sagardotegian

Gregorio Larrañaga Mandiola 'Mañukorta' bertsolariak 36 urtez jarraian parte hartu du Sarasolako txotx denboraldiaren irekiera ekitaldian, eta sagardotegiak omenaldia egin dio aurtengoan.

Joxan Tolosak eman dio hasiera Zalbideko Txox denboraldiari

  Gastronomia  Abaltzisketa

Joxan Tolosak eman dio hasiera Zalbideko Txox denboraldiari

Larunbatean Joxean Tolosak eman zion hasiera Zalbide Sagardotegiko txotx denboraldiari.

Casino elkartearen II. Pintxo Pote solidariorako txartelak, salgai

  Gastronomia  Tolosa

Txotx solidarioa antolatu du bigarren urtez Casino elkarteak, urtarrilaren 19rako.

«Bernabeuk jende asko erakartzen du jatetxera»

  Gastronomia  Leaburu-Txarama

«Bernabeuk jende asko erakartzen du jatetxera»

Jose Antonio Uriarte Urruzola (Txarama, 1965) parrileroa da Madrilgo Bernabeu estadioko jatetxe batean. Guztira 28 urte daramatza Espainiako hiriburuan, aurrena Casa Julianen eta orain La Esquina erretegian. Tolosako estilora prestatzen du txuleta. Madrilen ondo bizi arren, gustura etortzen da tarteka Euskal Herrira.

Joxe Mari Barriola harategia saritu dute

Joxe Mari Barriola harategia saritu dute

  Gastronomia  Ibarra

Ibarrako Joxe Mari Barriola-Tradizioa Eskura harategiak Eusko Jaurlaritzako Berrikuntza sailak banatzen duen saria jaso du. Bilboko Arte Ederren Museoan jaso zuen saria, Merkataritza eta Kontsumoko sailburu den Alejandro Retortilloren eskutik.

Elikaduraren bidez eragiteko

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Elikaduraren bidez eragiteko

Tolosaldeko 12 herrik 'Jan Tolosaldea'-rekin egin dute bat eta hortik abiatuta, 'Nirea' programara atxiki dira.

[PUBLIERREPORTAJEA] Kalitatea eta eskulana, gozogileen soka ez eteteko

  Gastronomia  Tolosa  Tolosaldea

[PUBLIERREPORTAJEA] Kalitatea eta eskulana, gozogileen soka ez eteteko

Rafa Gorrotxategik zainetan darama gozoa artelan bihurtzearena; Eguberrietako kanpainan daude bete-betean, baina hori baino gehiago dira.

Bertakoa, dastatzekoa bezain ezagutzekoa

  Gastronomia  Tolosaldea

Bertakoa, dastatzekoa bezain ezagutzekoa

Aukeratu bertakoa proiektua aurkeztu dute Tolosaldea Garatzenek, Tolosa Gourmet-ek eta Tolomendik, bertako produktua dastatzen dutenei haren inguruko informazioa eskaini, eta berau goratzeko helburuz.

Txuleta ez da jaki preziatu bakarra

  Gastronomia  Tolosa

Tolosako Txuleta Festak bigarren eguna du gaur. Egun hauetako izarra txuleta bada ere, pintxo ezberdinak dastatzeko aukera eskaini du Zizka Mizka guneak; jende ugari ibili da eguerdian.

»» Ikusi argazki guztiak (38)

Txuleta usaina du Tolosak

  Gastronomia  Tolosa

Hasi da Txuletaren Festa. Piztu dituzte jada parrilak eta dastatu dituzte lehen txuletak. Zerkausia bete jende eseri da gaur eguerdian bazkaltzeko.

»» Ikusi argazki guztiak (28)

Mamia, protagonista

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Mamia, protagonista

Tolosa Gourmeteko hainbat jatetxe eta pintxo tabernek bertako eta garaiko produktuak balioan jartzeko asmoz Sukaldeko gure kuttunak ekimena jarria dute martxan.

[GUTUNA] Tailer bikainak

  Gastronomia  Tolosa

Tolosako Azokak, Tolomendi Landa Garapenerako Elkarteak eta Sonia Tapia sukaldariak elkarlanean, aurtengo urtean aurrera eraman dituzten tailerrak bikainak izan direla jakinarazteko idazten dut.

Helduei zuzendutako ikastaroa, lehen aldiz

  Gastronomia  Tolosa

Sukaltalkak helduei zuzendutako tailerra jaso du gaur goizean. Sonia Tapia sukaldaria eta Amaia Diaz de Monasterio nutrizionista aritu dira irakasle lanetan, eta Tolosako Azokaren dinamizatzaileak, Ainhoa Zabalak, esan duenez, saio aberatsa eta osatua izan dute.

»» Ikusi argazki guztiak (6)

Jangela handi bilakatuko da hamaikagarrenez

  Gastronomia  Tolosa

Jangela handi bilakatuko da hamaikagarrenez

Abenduaren 8tik 10era egingo dute aurten XI. Txuleta Festa. Berrikuntzen artean, omenaldia egingo diote Bittor Arguinzoni Bizkaiko sukaldari ospetsuari, Leire Etxezarreta Botarri jatetxeko kidea izango da parrilletako batean lanean arituko dena, eta Zizka Mizka guneak amerikar itxura izango du.

Bizi ezazu esperientzia

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Bizi ezazu esperientzia

Urtero bezala, abenduan Zerkausira ateratzen ditugu parrilak, asteroko merkatuaren eszenatoki mitikoa jangela handi batean bihurtuz, Oria ibaiari begira. Txuletaren Festa handia ospatuko dugu, Tolosako gastronomiaren izar nagusienetako bat baita txuleta.