Ardo azokan banatutako sariak

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Ardo azokan banatutako sariak

Joan den larunbatean Villabonan egin zen ardo azokan, ardoen zozketa egin zen eta hauek dira sariak eta sari bakoitzari dagokion zenbakia:

 



Ardoa protagonista Errebote plazan

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Egun osoan zehar, mota guztietako ardoak dastatzeko aukera izango dute Villabonako Errebote plazara inguratzen direnek. Bertan, laugarren urtez ari dira ospatzen Ardo Azoka, elkartasuna aitzaki hartuta.

»» Ikusi argazki guztiak (51)

IV. Ardo azoka egingo dute larunbatean Errebote plazan

  Gastronomia  Amasa-Villabona

IV. Ardo azoka egingo dute larunbatean Errebote plazan

Larunbateak, maiatzak 13, goizez 12:00etatik 15:00etara eta arratsaldez 17:00etatik 21:00etara egongo da zabalik Errebote plazan. Ardo klase ezberdinak dastatu ahal izango dira, tartean Alkizako Urruzolako txakolina, Getariko izendapena duena. Pintxo eta zozketa bereziak egingo dira.

Ugartemendiaren gaztak saritu dituzte

  Gastronomia  Berastegi

Ugartemendiaren gaztak saritu dituzte

Berastegiko artzainak brontzezko domina eskuratu du Madrilen egin berri duten Gourmet Quesos lehiaketan

Erretiratuen taberna berriz zabalduko dute gaur Anoetan

  Gastronomia  Anoeta

Erretiratuen taberna berriz zabalduko dute gaur Anoetan

Ana Esnaola goierritarrak hartu du Alkartasuna biltokiaren ardura eta gaur 19:00etan inaugurazio ekitaldia egingo dute taberna-jatetxean.

'Aingura' gunea berrikuntza, aurtengo Bisiguaren festan

  Gastronomia  Tolosa

'Aingura' gunea berrikuntza, aurtengo Bisiguaren festan

Ekainaren 3an eta 4an Zerkausia hartuko du jaiak, eta menua dastatzeko txartelak eskuragarri daude, jada, 50 euroan.

Maiatzean, Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan letxuga izango da protagonista

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Maiatzean, Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan letxuga izango da protagonista

Tolosa Gourmeteko hainbat jatetxe eta pintxo tabernek bertako eta garaiko produktuak balioan jartzeko asmoz Sukaldeko gure kuttunak ekimena jarri dute martxan.

Ezagutzeko, dastatzeko eta gozatzeko

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Bigarren urtez jarraian, Euskal Herriko garagardo artisauen azoka ospatzen ari dira Villabonako Behar Zana pilotaleku estalian; gauean kontzertuak egongo dira herriko tabernetan.

»» Ikusi argazki guztiak (33)

Gutizia eskura

  Gastronomia  Tolosa

Gastronomiak eskualdean duen indarra azaleratze aldera, karakolak prestatu eta eskaini dituzte goizean Triangulo plazan. 

»» Ikusi argazki guztiak (28)

Idiazabal gazta protagonista Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan, apirilean

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Idiazabal gazta protagonista Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan, apirilean

Tolosa Gourmeteko hainbat jatetxe eta pintxo tabernek bertako eta garaiko produktuak balioan jartzeko asmoz Sukaldeko gure kuttunak ekimena jarri dute martxan.

Ardo txuriarekin topa, oporrak hasteko

  Gastronomia  Tolosa

Ardo txuriarekin topa, oporrak hasteko

Trianguloa ardo txuriaren plaza bilakatuko da larunbatean, Gure Txokoa elkartearen ekimenez; Aste Santurako turismo eskaintza bateratua aurkeztu du udalak

"Niretzat, sukaldaria izanik, hau leku idilikoa da bizitzeko"

  Gastronomia  Bidania-Goiatz

"Niretzat, sukaldaria izanik, hau leku idilikoa da bizitzeko"

Mexikarra da Enrique Fleischmann (Mexiko Hiria, 1978), baina bere bide profesionalaren zati handiena Euskal Herrian egin du. Mundu guztian zehar ibili da sukaldaritza ikasten eta bizipenak biltzen. Ostalaritzaren hainbat alor ukitzen ditu, eta horien artean bi jatetxeren sukaldari zuzendaria da: Getariako Txoko jatetxea eta Bidaniako Iriarte Jauregia Hotelean dagoen Bailara jatetxea.

Beertoki garagardo azoka aurkezteko festa, apirilaren 1ean

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Beertoki garagardo azoka aurkezteko festa, apirilaren 1ean

Apirilaren 22an egingo da Euskal Herriko Garagardo Artisauen azoka Villabonan. Aurretik, apirilaren 1ean aurkeztuko dute ekimena horretarako antolatutako hainbat ekimenekin.

XXII. Zuhaitz azoka, urteko lehen azoka berezia

  Gastronomia  Tolosa

XXII. Zuhaitz azoka, urteko lehen azoka berezia

Ainhoa Zabala, Tolosako Azokako dinamizatzaileak hitz egin digu biharko azokan izango den eskaintzaz eta bereziki arreta jarri du urteko lehen azoka berezian.

Abenduan, Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan mamia izango da protagonista

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Abenduan, Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan mamia izango da protagonista

Tolosa Gourmeteko hainbat jatetxe eta pintxo tabernek bertako eta garaiko produktuak balioan jartzeko asmoz Sukaldeko gure kuttunak ekimena jarri dute martxan. Hala, urteko hilabete bakoitzari produktu bat lotu diote eta hori oinarri hartuta, bakoitzak errezeta bat prestatu. Hilabete honetan esaterako, denek, mamia izango dute bezeroarentzako eskaintza gisa.

Sukaldari txikien eskola bilakatu da Zerkausia

  Gastronomia  Tolosa

Gastronomiak ez du adinik, eta Tolosako X. Txuleta festak haurrengana ere hurbildu nahi izan du; burger ikastaroa izan da eguerdian.

»» Ikusi argazki guztiak (14)

Iritsi dira hortzak zorrozteko egunak

  Gastronomia  Tolosa

Hamargarren urtez, Tolosako Zerkausia erretegi erraldoi bilakatu da Txuleta festaren aitzakian; txuletaz gain, haragia gurtzeko modu berriak ere eskaini dituzte, bigarrenez, zizka-mizka gunean.

»» Ikusi argazki guztiak (27)

Maitane Aseginolazarentzat, Tolosako azokako saskia

Maitane Aseginolazarentzat, Tolosako azokako saskia

  Gastronomia  Tolosa

Ataria irratiko zozketan parte hartu, eta Zerkausiko ekoizleen produktuz osatutako poltsa jaso du.

Lapikoak, plazaren ospela goxatzen

  Gastronomia  Ibarra

Hauspoa elkarteak zazpigarrenez antolatu du, Ibarran, Babarrunaren eguna; goizean goiz jarri dituzte lapikoak sutan, txapelerako lehian.

»» Ikusi argazki guztiak (28)

Txuleta izango da festarako ezinbesteko osagaia Zerkausian

  Gastronomia  Tolosa

Txuleta izango da  festarako ezinbesteko osagaia Zerkausian

Txuleta Festaren X. edizioa izango da abenduaren 6tik 8ra Zerkausian. Tolosako Udalak, Tolosako erretegiek eta Zizka Mizka Koxka guneko kideek antolatu dute jaialdia.