Jakitea sariak banatu dituzte

Leyre Carrasco uzt 23 Aduna

Gipuzkoako sukaldarien elkarteak Zabala sagardotegian egin du sari banaketa; Albizturko Ostatuak Gizarteratzea Euskal Gastronomian Saria jaso du.

ERREZETA
Zerba orri mami beteak

Erabiltzailearen aurpegia Aintzane Artola uzt 19 Tolosa

Lehenik eta behin zerbak garbituko ditugu. Berdea ez dugu behar izango, baina egia da gorde dezakegula purea egiteko. Zerbaren alde zuria da errezeta honetan erabiliko duguna. Nik adibidez, fruta zuritzeko gailu bat pasatzen diet, gainetik izaten dituzten hari horiek kendu ahal izateko. Honela, zurtoin zuria prest izango genuke. Laukizuzenetan moztuko ditugu, karta tamaina oinarri hartuta. —Gogoan izan, ondoren arrautzaztatuko ditugula, beraz zatiak txikiegi geratzea ez zaigu komeni—.