[PUBLIRREPORTAJEA] Tolosarren elkargune soziala

  Gastronomia  Tolosa

[PUBLIRREPORTAJEA] Tolosarren elkargune soziala

Eskualdeko ostalaritzaren gailurretako bat da 19-90. Historia handiko txokoa da, alabaina, 2008az geroztik traza berritzailea hartzen joan da. Askoren aburuz, afaldu aurretik zintzurra gozatzeko topaleku bilakatu da.

Tolosako babarrun apaindua

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Tolosako babarrun apaindua

Dotorezia handiz jantzita egoten da babarruna perla beltz horren jai alaitsuan. Izaskun eta Uzturreko bazterrak ikusteko aukera dago, babarrunen lurraldea ezagutzeko.

Garagardoz bustitako asteburua

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Garagardoz bustitako asteburua

Irrintzi elkarteak Garagardo asteburua antolatu du elkartean bertan. Eguerdian, 50 pertsona inguru aritu dira bertan bazkaltzen; afariak ere eskainiko dituzte gauean, eta bitartean, barra zerbitzua irekita dago eztarria busti nahi duenarentzat.

Aurten Irrintzi elkarte barrura ekarriko dute garagardo festa

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Aurten Irrintzi elkarte barrura ekarriko dute garagardo festa

Ostiraletik igandera bazkari eta afariak emango dituzte Villabonako Kale Nagusian kokatuta dagoen elkartean, eta gainera, barra zerbitzua egongo da.

Uztailean, tomatea izango da protagonista

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Uztailean, tomatea izango da protagonista

Tolosa Gourmeteko hainbat jatetxe eta pintxo tabernek bertako eta garaiko produktuak balioan jartzeko asmoz Sukaldeko gure kuttunak ekimena jarri dute martxan. Hala, urteko hilabete bakoitzari produktu bat lotu diote eta hori oinarri hartuta, bakoitzak errezeta bat prestatu. Hilabete honetan gure baratzetako produktu kuttunenetako bat, tomatea.

Garagardo Azoka aurten ez da urtero bezala antolatuko

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Garagardo Azoka aurten ez da urtero bezala antolatuko

Urtero egon izan ohi den giroari eusteko asmoz, Irrintzi elkarteak Garagardo Asteburu bat antolatu du elkartean bertan.

Betizu janak bilduta

  Gastronomia  Amezketa

Betizu janak bilduta

Batzuek disfrutatu ahal izateko, besteek lan egin behar izatea; hori izaten da askotan patua. Ugarteko herritarrak atzo arratsaldeaz geroztik atsedenik gabe lanean aritu dira gaur eguerdirako bazkaltiar guztiak mahaiaren bueltan eseri eta betizua jateko prest egon zedin.

Azokako saskia, Aitziber Urrestarazu eta familiarentzat

Azokako saskia, Aitziber Urrestarazu eta familiarentzat

  Gastronomia  Tolosa

ATARIA IRRATIAn zozkatutako saskia irabazi zu tolosarrak, aste honetan.

Ugarteko betizu jatean izena emateko azken eguna da gaur

  Gastronomia  Amezketa

Ugarteko betizu jatean izena emateko azken eguna da gaur

Urteroko betizu jatea, uztailaren 1ean izango da pilotalekuan 14:00etan.

Esnekien mundua ezagutzeko aukera, azokan

  Gastronomia  Tolosa

Esnekien mundua ezagutzeko aukera, azokan

Tolosako azokak antolaturiko hitzorduen zerrendak jarduera berri bat proposatu die gaztetxo eta familiei, datorren uztailaren 1erako. Esnekien mundua ezagutu nahi? izenburupean, modu praktikoan landuko dute gaia, eta esneki osasuntsuak egiten ikasi, 5 eta 11 urte bitarteko neska-mutilekin. Tailerra kultur etxean izango da, doan.

Aurtengoa, biolinak gozatua

  Gastronomia  Tolosa

Urteroko babarrunaren ereitea izan da, gaur, Emeterio Arreseko lorategian; Edurne Trancho Masterchef telebista saioko lehiakide tolosarra omendu dute Tolosako Babarrunaren Kofradiako kideek.

»» Ikusi argazki guztiak (30)

Sagardoari buruzko ezagutza zabaltzen

  Gastronomia  Tolosa

Giro aparta egin du gaur goiz eta eguerdian sagardoaz gozatzeko Sagardofest gunean. Kata ere egin dute erakusteko hainbat sagardo mota daudela, eta edari honen ezagutza zabaltzeko.

»» Ikusi argazki guztiak (17)

Jarri da abian Sagardofest

  Gastronomia  Tolosa

Ekin diote gaur arratsaldean Sagardofest egitasmoari eta hiru egunez egongo da Tolosako Trianguloa plazan.

»» Ikusi argazki guztiak (9)

Exotikoa? Betiko sukaldaritza

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Exotikoa? Betiko sukaldaritza

Urte gutxian asko hazi da Txinako ekonomia, eta herritarrei handitu egin zaie munduko gastronomiarekiko interesa Mendebaldeko merkatuetara zabaltzearekin batera. Euskal Herriko sukaldaritza tradizionala erakusteko asmoz joan zen Javi Rivero (Amasa-Villabona, 1991), maiatzean, Shanghaiko Sial Txina 2017 elikadura eta gastronomia azoka entzutetsura.

Proiektu estrategikoa: Tolosa Gourmet Kluba

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Proiektu estrategikoa: Tolosa Gourmet Kluba

Euskadi aisialdian bisitatzen duten turisten motibazio nagusiena gastronomia da, hiriburuetako ihesaldien ondoren. 2010etik zortzi puntu igo da gastronomia eta ardoen inguruko turismo produktuaren kuota. Tolosaldea Garatzeneko turismo sailak eskualdean turismoaren garapena sustatzeko lerro estrategikotzat du gastronomia, eskualdea bereizten duten produktuak izateaz gain, turismo ezezik produktu honek lehen sektorea, ostalaritza eta merkataritza sustatzeko ahalmena baitu.