Piper erreak eskuragarri, Tolosako azokan

  Gastronomia  Tolosa

Tolosako azokaren eskaintza zabaltzen ari da udazkeneko produktuetara eta, bihartik aurrera, herritarrek aukera izango dute piper erreak erosteko.

Piperra baino askoz gehiago

  Gastronomia  Ibarra

Eguerdian, Ibarra, Azoka eta Piparra egitasmoa ospatu dute. Emeterio Arrese parkean eta San Bartolome plazan denetarik ikusi, erosi eta dastatzeko aukera izan da. Aurten, lehen aldiz, gilda txapelketa ere antolatu da.

»» Ikusi argazki guztiak (136)

Txakolina, Amasako erregina

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Txakolin eguna dute gaur Amasan. Uxo-Toki elkarteak antolatuta zazpigarren aldia izan da antolatzen dutena, aurten, frontoiaren babesean eta Am...ona! eta Karidadeko Bentako bertsolariak lagun dituztela.

»» Ikusi argazki guztiak (19)

Txakolin eguna egingo dute larunbatean, Amasan

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Txakolin eguna egingo dute larunbatean, Amasan

Azken urteetako ohiturari jarraituz, Txakolin Eguna egingo dute larunbatean, Amasan. Getariko izendapeneko txakolin guztiak dastatzeko aukera izango da 17:00etatik aurrera. Bost euro ordaindu beharko dira txakolin dastaketa eta bi pintxo jateko. 

Bertsolariak ere ariko dira bi taldetan banatuta: Amona eta Karidadeko Benta.

Sagarra, protagonista

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Sagarra, protagonista

Tolosa Gourmeteko hainbat jatetxe eta pintxo tabernek bertako eta garaiko produktuak balioan jartzeko asmoz Sukaldeko gure kuttunak ekimena jarri zuten martxan.

Herriko txirrindularien argazkiak bildu nahian

  Gastronomia  Ibarra

Herriko txirrindularien argazkiak bildu nahian

'Ibarra, Azoka eta Piparra' azokan Ibarran sortu edota bizi diren txirrindularien argazki erakusketa jarriko dute.

50 postu ikusgai azokan eta 7 elkarte lehiaketan

  Gastronomia  Amasa-Villabona

50 postu ikusgai azokan eta 7 elkarte lehiaketan

Bihar, Villabonako Txermin auzoko Zubimusu ikastolan izango da azoka 09:30etik 14:00etara Irrintzik antolatuta.

Irrintzi elkartearen eskutik azoka eta isats gisatu lehiaketa

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Irrintzi elkartearen eskutik azoka eta isats gisatu lehiaketa

Larunbatean, irailak 9, Villabonako Txermin auzoko Zubimusu ikastolan izango da azoka 09:30tik 14:00etara. Bertan egingo da, baita ere, isats gisatuaren lehiaketa eta Aiztondo bailarako zazpi elkartek hartuko dute parte.

‘Ibarra, azoka eta piparra’ko lehiaketan parte hartzeko aukera

  Gastronomia  Ibarra

‘Ibarra, azoka eta piparra’ko lehiaketan parte hartzeko aukera

Ibarra, Azoka eta Piparra azoka berezian egin ohi duten lehiaketa gastronomikorako izen ematea zabaldu dute. Irailaren 12a da azken eguna eta xeplajke@gmail.com helbidera idatziz edo 652 73 73 08 telefono zenbakira deituta egin daiteke. Aurten lehen aldiz gilda ezaguna ere egin beharko da. Ondorioz, 6 pintxo egin beharko dira Ibarrako piperrekin eta 8 gilda pintxo. Azoka irailaren 17an izango da.

Norberak, gustuko osagai eta marrazkiekin eginak

  Gastronomia  Orendain  Tolosa

Tolosako Azokak bultzatuta, esnekien inguruko tailerra antolatu dute, goizean, Trianguloa plazan. Bertan, Orendaingo Larreta esnekiak enpresako kideak izan dira, haurrekin batera, jogurt naturalei ukitu berezia ematen. 

»» Ikusi argazki guztiak (15)

Ibarrako piperrarekin Bilbon

  Gastronomia  Ibarra

Ibarrako piperrak herriko baratzetatik jaso eta Bilborainoko bidea egin dute hirugarren urtez. Abuztuaren 23an, 789 elkarteko kideek eta Ibarrako Udaleko zinegotziek piperraren postua jarri zuten Bilboko Konpartsak gonbidatuta. "Dastatzeko eman eta saldu egin genuen freskoan, potoan, pipar txistorra... Lana egiteaz gain, giro paregabea eta harreman estuak sortu ziren", adierazi dute. 

»» Ikusi argazki guztiak (29)

Esnekien inguruko tailer praktikoa izango da larunbatean, Tolosako azokan

  Gastronomia  Tolosa

Esnekien mundua ezagutzeko tailer praktikoa izango da Tolosako Azokan. Orendaingo Larreta Esnekiak etxeko kideek eskainiko dute larunbat honetan, irailaren 2an, 11:00etan. Esneki osasuntsuak egiten erakutsiko dute hainbat osagai eta aukera erabiliz. Bost eta hamaika urte arteko haurrei zuzendutako tailerra da eta doan izango da. Informazio gehiago nahi izanez gero, 688 826 880 telefonora deitu dezakete herritarrek. 

Ibarrako piperra protagonista

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Ibarrako piperra protagonista

Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan Ibarrako piperra izango da protagonista.

Casa Julian jatetxeko txuletak, munduan zehar

  Gastronomia  Tolosa

Casa Julian jatetxeko txuletak, munduan zehar

Jatetxeko parrilleroa den Xabi Gorrotxategiren irudia ikus daiteke 'American Airlines' hegazkin konpainia estatubatuarraren uztaileko eta abuztuko aldizkariko azalean.

[GUTUNA] Villabonako XX+1 Garagardo Asteburua

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Irrintzi Elkarteak pasa den asteburuan antolatutako XX+1 Garagardo Asteburua arrakasta hutsa izaten lagundu duten laguntzaile guztiei eskerrak eman nahi dizkie.