«Gurea» den babarruna erein dute

Gastronomia  Tolosa

Tolosako hiru ikastetxeetako ikasleek erein dituzte aurtengo babarrun aleak. Eguraldia dela-eta, aurtengo uzta atzerapen handiarekin iritsiko dela nabarmendu dute kofradiako kideek.

»» Ikusi argazki guztiak (15)

Bisiguaren Festa borobiltzeko, bazkaria

Gastronomia  Tolosa

Bisigu eta Sagardo Festa azken egunera iritsi da. Zerkausian bazkari eder batekin agurtu dute lau egunetako ospakizuna. 

»» Ikusi argazki guztiak (15)

Eman zaio hasiera bisiguaren eta sagardoaren festari

Gastronomia  Tolosa

Txinparta elkartekoek Zerkausia atondu dute jantoki gisa eta bisigua erretzen aritu dira Xixario jatetxeko Luis Mari Uranga eta Katxinako Joxe Migel Zendoia. Inaugurazio ekitaldian, zendu berri diren Tolosako bi musikari omendu nahi izan ditu elkarteak, Joseja eta Luis Mari Garcia Arretxe anaiak.

»» Ikusi argazki guztiak (26)

Sagardoa eta bertako jakiak maridatuz ekin diote, asteburuko hitzorduari

Gastronomia  Tolosa

Gipuzkoako Sagardogileen ekitaldiak zabaldu zuen, atzo iluntzean, bisigu eta sagardoaren festa; bertako produktuak hainbat sagardorekin maridatzeko aukera izan zen, Txinparta elkartean.

»» Ikusi argazki guztiak (7)

Gorazarre lurreko langostinoari

Gastronomia  Ibarra

Gorazarre lurreko langostinoari

Ibarrako piperrak eragina izan du herriaren nortasunean, eta «periferian» egotetik erdigunera pasatu da. Beste pauso bat eman dute orain, eta Piparraren Mahaia osatu dute. Gainera, liburu bat prestatzen ari dira.

Ekainaren 23an egingo dute Ugarteko Betizu jatea

Gastronomia  Amezketa

Ekainaren 23an egingo dute Ugarteko Betizu jatea

Ugarteko pilotalekuan izango da bazkaria, 14:00etan.

Isastegi, sagardoari eta arraunari lotuta

Gastronomia  Tolosa

Isastegi, sagardoari eta arraunari lotuta

Lasatarrena Isastegi sagardotegian hazitako familia da. Belaunaldiz belaunaldi transmititu dute sagardoarekiko maitasuna. Baina sagardotegiari lotuta ez ezik, arraunlari lotutako familia ere bada. Lotura horiez aritu gara Migel Mari Lasa Arostegirekin.

Lurra eta itsasoa festa bakarrean

Gastronomia  Tolosa

Lurra eta itsasoa festa bakarrean

Aurten ere, bisigu eta sagardoaren tenplu izango da Tolosa; bisita gidatuez gain, bertsoak entzun, antzerkiaz gozatu, sagardoak eta pintxoak dastatu edota dokumental bat ikusteko aukera egongo da. Bazkarietarako txartelak salgai daude jada Tolosaldea Tour turismo bulegoan.

Hasi da piperraren zikloa

Gastronomia  Ibarra

Ibarrako Uzturpe ikastolako DBH3ko 19 ikasle izan dira gaur, Molpoidon, piperrak landatzen. Urtero egiten duten egitasmoa da; San Isidro inguruan joaten dira piperrak landatu eta jaki preziatuaren inguruko informazioa jasotzera, eta iraila partean bueltatzen dira landatutakoa biltzeko. Gureak-eko erabiltzaileak ere izan dira bertan.

»» Ikusi argazki guztiak (43)

Piperraren ideia faktoria, zabalik

Gastronomia  Ibarra

Piperraren ideia faktoria, zabalik

Ibarran herriko piperraren inguruan lanean jarraitzen dute. Duela hilabete gutxi batzuk Piperraren Mahaia osatu zuten eta orain piperraren ideia faktoria abiarazi dute.

Makrobiotika ikasiz eta praktikatuz

Makrobiotika ikasiz eta praktikatuz

Gastronomia  Bidania-Goiatz
Kukuri kultur elkarteak antolatuta, sei hilabetez makrobiotika ikastaroa egin dute Bidania-Goiatzen. Saiaz elkartean bildu dira hilean larunbat batez hamabost pertsona inguru, eta teoria jasotzeaz gain jakiak prestatu eta dastatu egin dituzte.

Bisigu eta sagardoa eskutik mahairatuko dira aurten

Gastronomia  Tolosa

Bisigu eta sagardoa eskutik mahairatuko dira aurten

Tolosan Bisigu eta Sagardo festa ospatuko da ekaineko lehen asteburuan, hamargarren aldiz.

Bisigu eta Sagardo Festako otorduetarako txartelak, salgai

Gastronomia  Tolosa

Bisigu eta Sagardo Festako otorduetarako txartelak, salgai

Maiatzaren 31tik ekainaren 3ra bitartean ospatuko da Bisigu eta Sagardo Festa, Tolosan.

Oraingoan, saskia Alegiara

Oraingoan, saskia Alegiara

Gastronomia  Alegia  Tolosa

Tolosaldeko Ataria-k zozkatutako Tolosako Azokaren saskia banatu da. Azokan postuan duen Nestor Errastik eman dio saskia Maite Amondarain alegiarrari, saskia tokatu zaion Begoña Azpeitiaren senidea da bera. 

Urteroko zita txekorra dastatzeko

Gastronomia  Baliarrain

Baliarraingo frontoian ehun lagun inguru elkartu dira urteroko ohitura mantentzeko, txekorra burruntzian erreta jateko, alegia. 

»» Ikusi argazki guztiak (16)