Azoka eguna ospatu dute Leaburun

Gastronomia  Leaburu-Txarama

Hamargarrenez antolatu dute Leaburun Artisau eta Barazki azoka. Goizean zehar, izan da zer ikusi eta erosia herriko frontoian eta inguruetan. 

»» Ikusi argazki guztiak (37)

Casino Elkarteak irabazi du Mikologikako pintxo lehiaketa

Gastronomia  Tolosa

Zazpi elkarte gastronomikok hartu dute parte Mikologikako VII. Pintxo Lehiaketan. Casino Elkarteko Jose Luis Garmendiak eta Joseba Basagoitiak egin dute pintxorik onena.

»» Ikusi argazki guztiak (49)

Sagardoaren iragana eta etorkizuna, 'Sagardogile' liburuan

Gastronomia  Tolosaldea

Sagardoaren iragana eta etorkizuna, 'Sagardogile' liburuan

Gipuzkoako 19 sagardogileren testigantzak bildu dituzte Joxemi Saizarrek eta Joseba Urretabizkaiak liburuan, belaunaldi jakin bateko sagardogileen lana aitortzeko helburuarekin.

Ezpeletako Biper Festara joateko autobusa antolatu dute Ibarran

Gastronomia  Ibarra

Ezpeletako Biper Festara joateko autobusa antolatu dute Ibarran

Urriaren 28an, igandean, Ezpeletako Biper Festara joateko autobusa antolatu dute; urriaren 22an amaituko da izena emateko epea.

Azoka eguna izango dute igandean, Leaburun

Gastronomia  Leaburu-Txarama

Azoka eguna izango dute igandean, Leaburun

X. Artisau eta Barazki Azoka egingo dute 10:00etatik aurrera; lizartzar batek segak pikatzeko egindako makina ere ikusi ahal izango da 12:00etatik aurrera.

Belauntzarrek urriak 23a arte eman dezakete izena azokan

Gastronomia  Belauntza

Belauntzarrek urriak 23a arte eman dezakete izena azokan

Belauntzako azoka urriaren 28an izango da; postua edo mahaia jarri nahi duten herritarrek izena eman behar dute.

Udazken gastronomikoa abiaraztera doa Mikologika

Gastronomia  Tolosa

Udazken gastronomikoa abiaraztera doa Mikologika

Asteazkenean hasi eta larunbatera bitarte, perretxiko eta onddoen inguruko hitzorduz beteko da Tolosa; IX. Mikologia antolatu du Casino elkarteak.

Isastegiko sagardoa, munduko 100 sagardoren artean aukeratu dute

Gastronomia   Pasahitza  Tolosa

Isastegiko sagardoa, munduko 100 sagardoren artean aukeratu dute

Susanna Forbes kazetari eta idazle britaniarrak mundu osoko sagardo eta sagardotegien gida osatu du 'The Cider Insider' liburuan. Euskal Herriko zazpi sagardo aukeratu ditu, eta horien artean da Tolosako Lasa familiaren Isastegi.

Aburuza Sagardotegia, bigarren Euskal Herriko Sagardo Txapelketa Herrikoian

Gastronomia  Aduna

Aburuza Sagardotegia, bigarren Euskal Herriko Sagardo Txapelketa Herrikoian

Andoaingo Gaztañaga Sagardotegiak irabazi du Euskal Herriko IV. Sagardo Txapelketa Herrikoia. Adunako Aburuza izan da bigarren eta Astigarragako Irigoien-Herrero Sagardotegia hirugarren.

Jasangarriena bertakoa kontsumitzea delako

Gastronomia  Orendain

Orendaingo plazan bildu dira gaur, herriko bertako ekoizleak. Euren produktuak atera dituzte kalera, horrela kontsumo ohitura jasangarriak sustatzen laguntzeko.

»» Ikusi argazki guztiak (12)

Adunako Zabala sagardotegiak irabazi du Kizkia taldearen sagardo txapelketa

Gastronomia  Aduna

Adunako Zabala sagardotegiak irabazi du Kizkia taldearen sagardo txapelketa

Adunako Zabala sagardotegia izan da Kizkia Taldearen XIX. Sagardo Txapelketako garailea, 116 punturekin.

Azoka berezia, igandean, Asteasun

Gastronomia  Asteasu

Azoka berezia, igandean, Asteasun

Igande goizean zabalduko ditu ateak Asteasuko plazan eta inguruetan jarriko den azoka bereziak. Postuak, goiz eta arratsaldez izango dira ikusgai, 10:00etatik 14:00etara eta 17:00etatik 19:30era.

Belauntzako Ostatua, ostatu soil bat baino gehiago

Gastronomia  Belauntza

Belauntzako Ostatua, ostatu soil bat baino gehiago

Tolosako Peñascal kooperatibak duela urte batzuk Leaburu-Txaramako Ostatura eramandako proiektua zabaldu du eta Belauntzakoa ere ireki du. Egunero zabalik dago astearteetan izan ezik.

«Atxulondok garagardotegi baten itxura izatea nahi genuke»

Gastronomia  Zizurkil

«Atxulondok garagardotegi baten itxura izatea nahi genuke»

Zizurkilgo Udalaren jabetzako ostatua da Atxulondo, eta hilabeteetan itxita egon ondoren, Xabi Tello kudeatzaile berriak asmo berriak ditu jatetxe eta tabernarentzat.

Alegiako Azoka Berezirako izena emateko epea, zabalik

Gastronomia  Alegia

Alegiako Azoka Berezirako izena emateko epea, zabalik

Irailaren 30ean ospatuko dute Artisau eta Barazkien Azoka Berezia Alegian. Hilaren 21a arte eman ahal izango da izena, kultur etxean