Ezagutzeko, dastatzeko eta gozatzeko

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Bigarren urtez jarraian, Euskal Herriko garagardo artisauen azoka ospatzen ari dira Villabonako Behar Zana pilotaleku estalian; gauean kontzertuak egongo dira herriko tabernetan.

»» Ikusi argazki guztiak (33)

Gutizia eskura

  Gastronomia  Tolosa

Gastronomiak eskualdean duen indarra azaleratze aldera, karakolak prestatu eta eskaini dituzte goizean Triangulo plazan. 

»» Ikusi argazki guztiak (28)

Idiazabal gazta protagonista Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan, apirilean

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Idiazabal gazta protagonista Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan, apirilean

Tolosa Gourmeteko hainbat jatetxe eta pintxo tabernek bertako eta garaiko produktuak balioan jartzeko asmoz Sukaldeko gure kuttunak ekimena jarri dute martxan.

Ardo txuriarekin topa, oporrak hasteko

  Gastronomia  Tolosa

Ardo txuriarekin topa, oporrak hasteko

Trianguloa ardo txuriaren plaza bilakatuko da larunbatean, Gure Txokoa elkartearen ekimenez; Aste Santurako turismo eskaintza bateratua aurkeztu du udalak

"Niretzat, sukaldaria izanik, hau leku idilikoa da bizitzeko"

  Gastronomia  Bidania-Goiatz

"Niretzat, sukaldaria izanik, hau leku idilikoa da bizitzeko"

Mexikarra da Enrique Fleischmann (Mexiko Hiria, 1978), baina bere bide profesionalaren zati handiena Euskal Herrian egin du. Mundu guztian zehar ibili da sukaldaritza ikasten eta bizipenak biltzen. Ostalaritzaren hainbat alor ukitzen ditu, eta horien artean bi jatetxeren sukaldari zuzendaria da: Getariako Txoko jatetxea eta Bidaniako Iriarte Jauregia Hotelean dagoen Bailara jatetxea.

Beertoki garagardo azoka aurkezteko festa, apirilaren 1ean

  Gastronomia  Amasa-Villabona

Beertoki garagardo azoka aurkezteko festa, apirilaren 1ean

Apirilaren 22an egingo da Euskal Herriko Garagardo Artisauen azoka Villabonan. Aurretik, apirilaren 1ean aurkeztuko dute ekimena horretarako antolatutako hainbat ekimenekin.

XXII. Zuhaitz azoka, urteko lehen azoka berezia

  Gastronomia  Tolosa

XXII. Zuhaitz azoka, urteko lehen azoka berezia

Ainhoa Zabala, Tolosako Azokako dinamizatzaileak hitz egin digu biharko azokan izango den eskaintzaz eta bereziki arreta jarri du urteko lehen azoka berezian.

Abenduan, Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan mamia izango da protagonista

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Abenduan, Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan mamia izango da protagonista

Tolosa Gourmeteko hainbat jatetxe eta pintxo tabernek bertako eta garaiko produktuak balioan jartzeko asmoz Sukaldeko gure kuttunak ekimena jarri dute martxan. Hala, urteko hilabete bakoitzari produktu bat lotu diote eta hori oinarri hartuta, bakoitzak errezeta bat prestatu. Hilabete honetan esaterako, denek, mamia izango dute bezeroarentzako eskaintza gisa.

Sukaldari txikien eskola bilakatu da Zerkausia

  Gastronomia  Tolosa

Gastronomiak ez du adinik, eta Tolosako X. Txuleta festak haurrengana ere hurbildu nahi izan du; burger ikastaroa izan da eguerdian.

»» Ikusi argazki guztiak (14)

Iritsi dira hortzak zorrozteko egunak

  Gastronomia  Tolosa

Hamargarren urtez, Tolosako Zerkausia erretegi erraldoi bilakatu da Txuleta festaren aitzakian; txuletaz gain, haragia gurtzeko modu berriak ere eskaini dituzte, bigarrenez, zizka-mizka gunean.

»» Ikusi argazki guztiak (27)

Maitane Aseginolazarentzat, Tolosako azokako saskia

Maitane Aseginolazarentzat, Tolosako azokako saskia

  Gastronomia  Tolosa

Ataria irratiko zozketan parte hartu, eta Zerkausiko ekoizleen produktuz osatutako poltsa jaso du.

Lapikoak, plazaren ospela goxatzen

  Gastronomia  Ibarra

Hauspoa elkarteak zazpigarrenez antolatu du, Ibarran, Babarrunaren eguna; goizean goiz jarri dituzte lapikoak sutan, txapelerako lehian.

»» Ikusi argazki guztiak (28)

Txuleta izango da festarako ezinbesteko osagaia Zerkausian

  Gastronomia  Tolosa

Txuleta izango da  festarako ezinbesteko osagaia Zerkausian

Txuleta Festaren X. edizioa izango da abenduaren 6tik 8ra Zerkausian. Tolosako Udalak, Tolosako erretegiek eta Zizka Mizka Koxka guneko kideek antolatu dute jaialdia.

Ibarran ere babarrunari gorazarre

  Gastronomia  Ibarra

Ibarran ere babarrunari gorazarre

Hauspoa elkarteak antolatuta Babarrunaren Eguna ospatuko dute Ibarran, abenduaren 3an.

Aramendi aita-alabentzat lehiaketa gastronomikoko txapela

Aramendi aita-alabentzat lehiaketa gastronomikoko txapela

  Gastronomia  Tolosa

Gure Kaiola elkarteak antolatutako Tolosako Babarrunaren txapelketan, bigarren saria Juan Martin Amiano eta Jose Luis Aretxagak eraman dute, eta hirugarrena Manu Cuesta eta Marijo Irastorzarentzat izan da. 

Mende bete eta gero, bueltan da euskal jaia

  Gastronomia  Tolosa

Mende bete eta gero, bueltan da euskal jaia

Tolosako Babarrunaren Kofradiako lekuko aldaketak berrikuntzei bidea ireki die, babarrunaren egunean; ohiko azoka bereziarekin batera, euskal jaiaren egitarauak hartuko du eguna, datorren azaroaren 19an.

XXX. Tolosako Babarrun Lehiaketa Gastronomikoko izen-ematea zabalik

  Gastronomia  Tolosa

Azaroaren 20an ospatuko da Gure Kaiola elkarteak antolatzen duen Babarrun Lehiaketa, eta izena eman daiteke iada.

Pitxi-pitxiaren bueltan

  Gastronomia  Tolosa

XXIII. Tolosa Goxua azoka izan da goizean Tolosako Triangulo plazan. Goxoaz gain, musika izan da goizeko protagonista.

»» Ikusi argazki guztiak (34)

Pitxi-pitxi polit bat... edo 4.000

  Gastronomia  Tolosa

Pitxi-pitxi polit bat... edo 4.000

XXIII. Tolosa Goxua azoka berezia hartuko du larunbatak, eta kokozko pasteltxoak izango dira aurtengo protagonista

Sagarraren zukua, upelera

  Gastronomia  Ikaztegieta

Urtarriletik aurrera sagardoa txotxetik edan nahi duenak, aurretik atera behar izaten ditu eltzetik babak. Hobeto esanda, aurretik jo behar izaten du sagarra. Urte sasoi honetan egiten da sagardoa bai sagardotegi, baserri edota dolarea eta sagarrak dituzten edozein txokotan.

»» Ikusi argazki guztiak (14)