Abenduan, Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan mamia izango da protagonista

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Abenduan, Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan mamia izango da protagonista

Tolosa Gourmeteko hainbat jatetxe eta pintxo tabernek bertako eta garaiko produktuak balioan jartzeko asmoz Sukaldeko gure kuttunak ekimena jarri dute martxan. Hala, urteko hilabete bakoitzari produktu bat lotu diote eta hori oinarri hartuta, bakoitzak errezeta bat prestatu. Hilabete honetan esaterako, denek, mamia izango dute bezeroarentzako eskaintza gisa.

Sukaldari txikien eskola bilakatu da Zerkausia

  Gastronomia  Tolosa

Gastronomiak ez du adinik, eta Tolosako X. Txuleta festak haurrengana ere hurbildu nahi izan du; burger ikastaroa izan da eguerdian.

»» Ikusi argazki guztiak (14)

Iritsi dira hortzak zorrozteko egunak

  Gastronomia  Tolosa

Hamargarren urtez, Tolosako Zerkausia erretegi erraldoi bilakatu da Txuleta festaren aitzakian; txuletaz gain, haragia gurtzeko modu berriak ere eskaini dituzte, bigarrenez, zizka-mizka gunean.

»» Ikusi argazki guztiak (27)

Maitane Aseginolazarentzat, Tolosako azokako saskia

Maitane Aseginolazarentzat, Tolosako azokako saskia

  Gastronomia  Tolosa

Ataria irratiko zozketan parte hartu, eta Zerkausiko ekoizleen produktuz osatutako poltsa jaso du.

Lapikoak, plazaren ospela goxatzen

  Gastronomia  Ibarra

Hauspoa elkarteak zazpigarrenez antolatu du, Ibarran, Babarrunaren eguna; goizean goiz jarri dituzte lapikoak sutan, txapelerako lehian.

»» Ikusi argazki guztiak (28)

Txuleta izango da festarako ezinbesteko osagaia Zerkausian

  Gastronomia  Tolosa

Txuleta izango da  festarako ezinbesteko osagaia Zerkausian

Txuleta Festaren X. edizioa izango da abenduaren 6tik 8ra Zerkausian. Tolosako Udalak, Tolosako erretegiek eta Zizka Mizka Koxka guneko kideek antolatu dute jaialdia.

Ibarran ere babarrunari gorazarre

  Gastronomia  Ibarra

Ibarran ere babarrunari gorazarre

Hauspoa elkarteak antolatuta Babarrunaren Eguna ospatuko dute Ibarran, abenduaren 3an.

Aramendi aita-alabentzat lehiaketa gastronomikoko txapela

Aramendi aita-alabentzat lehiaketa gastronomikoko txapela

  Gastronomia  Tolosa

Gure Kaiola elkarteak antolatutako Tolosako Babarrunaren txapelketan, bigarren saria Juan Martin Amiano eta Jose Luis Aretxagak eraman dute, eta hirugarrena Manu Cuesta eta Marijo Irastorzarentzat izan da. 

Mende bete eta gero, bueltan da euskal jaia

  Gastronomia  Tolosa

Mende bete eta gero, bueltan da euskal jaia

Tolosako Babarrunaren Kofradiako lekuko aldaketak berrikuntzei bidea ireki die, babarrunaren egunean; ohiko azoka bereziarekin batera, euskal jaiaren egitarauak hartuko du eguna, datorren azaroaren 19an.

XXX. Tolosako Babarrun Lehiaketa Gastronomikoko izen-ematea zabalik

  Gastronomia  Tolosa

Azaroaren 20an ospatuko da Gure Kaiola elkarteak antolatzen duen Babarrun Lehiaketa, eta izena eman daiteke iada.

Pitxi-pitxiaren bueltan

  Gastronomia  Tolosa

XXIII. Tolosa Goxua azoka izan da goizean Tolosako Triangulo plazan. Goxoaz gain, musika izan da goizeko protagonista.

»» Ikusi argazki guztiak (34)

Pitxi-pitxi polit bat... edo 4.000

  Gastronomia  Tolosa

Pitxi-pitxi polit bat... edo 4.000

XXIII. Tolosa Goxua azoka berezia hartuko du larunbatak, eta kokozko pasteltxoak izango dira aurtengo protagonista

Sagarraren zukua, upelera

  Gastronomia  Ikaztegieta

Urtarriletik aurrera sagardoa txotxetik edan nahi duenak, aurretik atera behar izaten ditu eltzetik babak. Hobeto esanda, aurretik jo behar izaten du sagarra. Urte sasoi honetan egiten da sagardoa bai sagardotegi, baserri edota dolarea eta sagarrak dituzten edozein txokotan.

»» Ikusi argazki guztiak (14)

Udazken loreen gurtza

  Gastronomia  Tolosa

Azokarekin biribildu du, Casino elkarteak, aurtengo Mikologia; jendetza bildu da Trianguloa plazan.

»» Ikusi argazki guztiak (17)

Xepla elkarteak, pintxorik onena

  Gastronomia  Tolosa

Mikologika asteak Tolosaldeko elkarteen arteko pintxo lehiaketa izaten du hitzordu garrantzitsuenen artean; Zerkausia izan zuten aterpe.

»» Ikusi argazki guztiak (22)

Ametsetako mundu bat, hiriaren bihotzean

  Gastronomia  Tolosa

Ametsetako mundu bat, hiriaren bihotzean

Begiradak eta kamerak erakarri zituen, atzo, Mikologika astearen barruan antolatutako Txanpi On Fest ekitaldiak; Berdura plaza itxuraldatu, eta Pop Up espazio bilakatu zen.

Urrian, Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan mikologia izango da protagonista

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Urrian, Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan mikologia izango da protagonista

Tolosa Gourmeteko hainbat jatetxe eta pintxo tabernek bertako eta garaiko produktuak balioan jartzeko asmoz Sukaldeko gure kuttunak ekimena jarri dute martxan.

Aro berria hasi dute Hernialdeko ostatuan

  Gastronomia  Hernialde

Aro berria hasi dute Hernialdeko ostatuan

Mertxe Goia eta Irati Esteban, izeba-ilobak hartu dute ostatuaren ardura. Aurreko ostegunean egin zuten inaugurazio ekitaldia eta ostiraletik zabalik da.

'Sukaldeko kuttunak' ekimena jarri du martxan Tolosa Gourmet klubak

  Gastronomia  Tolosaldea

'Sukaldeko kuttunak' ekimena jarri du martxan Tolosa Gourmet klubak

Klubeko kide diren hamar jatetxek eta tabernak hilero produktu jakin bat eskainiko dute, bakoitzak bere modura prestatuta. Bezeroen nahiari erantzunez, garaian garaiko produktua eskaintzea da helburua.

 

Bertakoa, betikoa, berritua

  Gastronomia  Zizurkil

Bertakoa, betikoa, berritua

XIX. Azoka Berezia egingo dute igandean Zizurkil Goran herriko baserritarrak eta artisauak protagonista direla