Zer dugu azokan?

Erabiltzailearen aurpegia gizartea   Pasahitza

Zer dugu azokan?

Ainhoa Zabala Tolomwndiko teknikariarekin larunbateko azokaz aritu gara. Elikagaiez beteta egongo dela aurreratu digu, eta gogoratu du udan ere larunbatero izango dela hutsik egin gabe.

Zer da Jan Tolosaldea?

Erabiltzailearen aurpegia gizartea   Pasahitza

Zer da Jan Tolosaldea?

Ainhoa Zabala Tolomendiko teknikariarekin Jan Tolosaldea ekimenaz aritu gara, eta biharko azokaz ere hitz egin digu.

Elikadura jasangarrirantz

Erabiltzailearen aurpegia gizartea   Pasahitza

Elikadura jasangarrirantz

Ainhoa Zabala Tolomendiko teknikariarekin larunbateroko azokaz aritu gara, poltsa degradagarri berriez hitz egin dugu eta Gipuzkoako landa garapen federazioak antolatutako ikastaroa elikadura jasangarriaz izan dugu aipagai.

Ilarrak eta gazta berria azokan

Erabiltzailearen aurpegia gizartea   Pasahitza

Ilarrak eta gazta berria azokan

Azokaren tartean ugaritzen joango direla ilarrak eta gazta berria ere izango dugula biharko azokan aipatu digu Ainhoa Zabala azokako dinamizatzaileak.

Azokaren balantze baikorra

Erabiltzailearen aurpegia gizartea   Pasahitza

Azokaren balantze baikorra

Pasa den urteaz azokaren inguruan egindako balantzea baikorra izan dela azaldu digu Ainhoa Zabala azokako dinamizatzaileak, batez ere, azokaren bueltan buruturiko ekintzei begira.

Elikaduraren bidez eragiteko

Erabiltzailearen aurpegia Gastronomia

Elikaduraren bidez eragiteko

Tolosaldeko 12 herrik 'Jan Tolosaldea'-rekin egin dute bat eta hortik abiatuta, 'Nirea' programara atxiki dira.

Garai berrietara egokituz

Erabiltzailearen aurpegia ekonomia

Garai berrietara egokituz

Historian zehar, «azokak elkargune izan dira, eta elkargune horietatik herriak sortu ziren», azaldu du Ainhoa Zabala Tolosako Azokako teknikariak. Kasu honetan, «elikagaiak ditugu azokaren transakzio edo tratuetan; trantsakzio hau ez da bakarrik ekonomikoa, harremanak ere badaude tartean».

Adinekoentzat elikadura solasaldia

Erabiltzailearen aurpegia Gastronomia   Pasahitza

Adinekoentzat elikadura solasaldia

Ainhoa Zabala azokako dinamizatzaileak azaldu digunez, asteazkenean, 17:30ean Harizpe jubilatu eta pentsiodunen elkartean adinekoen elikaduraz hitzaldi-solasaldia izango da, Amaia Diaz de Monasterio elikadura eta nutrizioan adituaren laguntzarekin.

Lehen sektorea gaztetzea helburu

Erabiltzailearen aurpegia ekonomia

Lehen sektorea gaztetzea helburu

Gaztenek 2004. urtean abiatu zen, eta Jesus Calvillo da Gaztenek programaren koordinatzailea. Zizurkilgo Fraisoron egiten du lan, Gipuzkoa osora begira. Araba eta Bizkaian beste bulego bana dute, eta elkarlanean aritzen dira Eskualdekako Nekazaritza Bulegoekin.

Barazkiekin txotxongiloak egiten ikasten

Erabiltzailearen aurpegia gizartea   Pasahitza

Barazkiekin txotxongiloak egiten ikasten

Hurrengo larunbateko azokaren baitan barazkiekin txotxongiloak egiten ikasteko tailerra egingo dute gaztetxoentzat. Tolosako Ekinbide Etxearekin elkarlanean antolatutako ekimena dela azaldu digu Ainhoa Zabala azokako dinamizatzaileak.