"Lana eta produktu on bat eginda, erraz saltzen da txerrikumea"

Eneritz Maiz Etxarri 2021ko ots. 22a, 19:58

Mikel Belauntzaran berrobitarrak gurasoen baserriko lanbideari eustea erabaki zuen gazte-gazte. Lesmesen txerria edo Uxarre baserrian txerrikumeez gain, haragitarako behiekin egiten du lan. 

Berrobin dago Lesmesen txerria eta bertan lan egiten du Mikel Belauntzaranek. Maite du baserria eta baserriko lana. Ikasketetarako gogo handirik ez, eta umetatik gustuko duen lanari helduta pozik ari da, nahiz eta, oso lan lotua den. 

Gustura dago salmentekin. Hori bai, urteetan egindako sare bat egina du salmentarako.

Garbi du lana ondo eginez gero eta kalitatezko produktu bat eginez gero, ondo saltzen dela. Baina, hori bai, "gauza guztiak gora egiten du, argiak, pentsuak,... eta haragia prezio berdinean dago. Ez zaigu marjinarik geratzen, eta komeriak datoz hemen".

Bertako haragia kontsumitzeko eskatu die herritarrei, "kalitate handiko" haragia dagoelako hemen.

Bukatzeko, bai gurasoei eta baita emazte eta haurrei ere eskerrak eman dizkie, beti alboan izateagatik.

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagun gaitzazu . Eduki hau guztia doan ikus dezakezu euskarazko hitzik gabeko Tolosaldea ez dugulako irudikatzen. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ez litzateke posible hori. Gero eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da Ataria: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezun hori: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!