Naroa Merino eta Leire Salaberria, sukaldari gazte onenen artean

Tolosaldeko Ataria 2019ko eka. 17a, 15:04

Basque Culinary Center-ek Euskal Herriko gaztetxoentzat antolatutako Sukaldean Sortzaile errezeta lehiaketaren bigarren edizioan hartu dute parte Orixe ikastetxeko DBH 2ko ikasleek.

'Aralar pastela' zuzenean prestatzeko aukera izan zuten finalean, bideo errezetari esker bertarako txartela lortu ondoren. Larunbatean izan zen finala, eta bi ikasleek diploma etxera eramatea lortu zuten.

Aiton-amonen errezetak oinarri hartuta, kutsu berritzailea eman eta sukaldeko errezeta bat prestatzea zen lehiaketaren helburua. 12-14 eta 15-17 urte bitarteko gazteei zuzendutako lehiaketa da, eta 2 eta 4 lagun bitarteko taldetan hartzen dute parte.

Errezeta moldatu eta prestatu egin behar zuten partaideek lehen fasean, eta prozesua bideoan jasota, webgunera igo. Orixeko ikasleek, gehienez 4 minutukoa izan behar zuen bideo bat grabatu dute errezetaren jatorria, zergatia, errezeta, erabilitako produktuak eta tresnak eta azken emaitza azalduz.

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagun gaitzazu . Eduki hau guztia doan ikus dezakezu euskarazko hitzik gabeko Tolosaldea ez dugulako irudikatzen. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ez litzateke posible hori. Gero eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da Ataria: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezun hori: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!