Naroa Merino eta Leire Salaberria, sukaldari gazte onenen artean

Basque Culinary Center-ek Euskal Herriko gaztetxoentzat antolatutako Sukaldean Sortzaile errezeta lehiaketaren bigarren edizioan hartu dute parte Orixe ikastetxeko DBH 2ko ikasleek.

'Aralar pastela' zuzenean prestatzeko aukera izan zuten finalean, bideo errezetari esker bertarako txartela lortu ondoren. Larunbatean izan zen finala, eta bi ikasleek diploma etxera eramatea lortu zuten.

Aiton-amonen errezetak oinarri hartuta, kutsu berritzailea eman eta sukaldeko errezeta bat prestatzea zen lehiaketaren helburua. 12-14 eta 15-17 urte bitarteko gazteei zuzendutako lehiaketa da, eta 2 eta 4 lagun bitarteko taldetan hartzen dute parte.

Errezeta moldatu eta prestatu egin behar zuten partaideek lehen fasean, eta prozesua bideoan jasota, webgunera igo. Orixeko ikasleek, gehienez 4 minutukoa izan behar zuen bideo bat grabatu dute errezetaren jatorria, zergatia, errezeta, erabilitako produktuak eta tresnak eta azken emaitza azalduz.

Albiste hau ATARIKIDEei esker argitaratu dezakegu. Haiei esker Tolosaldeko albisteak libre, euskaraz eta kalitatez irakurtzen dituzu. Horrela izaten jarraitzeko eman babesa Tolosaldeko Atariari eta ZU ERE IZAN ZAITEZ ATARIKIDE.

BATAK BESTEA DAKAR


EGIN ATARIKIDE!