Amaia Arranz historialari eta arkeobotanikarekin hilean behin egiten dugun hitzorduan gizakiaren elikadura historian zehar ikertuko dutela kontatu digu. Esaterako, apirilean haragia aztertuko dute, antzina sukaldatzen zuten erara eginez. Barazkiekin ere berdin egingo dute, eta horrela, esaterako, ikusiko dute ze arrasto uzten duten horrela sukaldatuta. Arranzek azaldu duenez, sukaldariek lagunduko diete esperimentu horietan. Horrekin batera, Basque Culinary Centerrekin duten elkarlanaz ere hitz egin digu ikerlari tolosarrak.
Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagundu iezaguzu. Eduki hau guztia doan ikusten duzu ez dugulako irudikatzen euskarazko hitzik gabeko Tolosalderik. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ezinezkoa litzateke. Zenbat eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da ATARIA: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezuna: egin zaitez Atarikide!