Antzinako elikadura ikergai

Tolosaldeko Ataria 2018ko abe. 11a, 11:54

Amaia Arranz historialari eta arkeobotanikarekin hilean behin egiten dugun hitzorduan gizakiaren elikadura historian zehar ikertuko dutela kontatu digu. Esaterako, apirilean haragia aztertuko dute, antzina sukaldatzen zuten erara eginez. Barazkiekin ere berdin egingo dute, eta horrela, esaterako, ikusiko dute ze arrasto uzten duten horrela sukaldatuta. Arranzek azaldu duenez, sukaldariek lagunduko diete esperimentu horietan. Horrekin batera, Basque Culinary Centerrekin duten elkarlanaz ere hitz egin digu ikerlari tolosarrak.

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagun gaitzazu . Eduki hau guztia doan ikus dezakezu euskarazko hitzik gabeko Tolosaldea ez dugulako irudikatzen. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ez litzateke posible hori. Gero eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da Ataria: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezun hori: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!