Ukitu, dastatu baino lehen

Itzea Urkizu Arsuaga 2017ko mai. 6a, 13:20

'Zatoz azokara' egitasmoa berrabiarazi dute, gaur, Tolosako Berdura plazan; haurrei begirako tailerra prestatu dute, garaiko produktuak eurengana gerturatzeko. 

Lurra, lorontziak eta hainbat landare prest zeuden mahai gainean, neska-mutilak bertaratzerako. 'Baratze txikiari ekin' tailerra prestatu dute, gaur, Tolosako azoka dinamizatzeko proiektutik, eta helburua bakarra izan da: haurrei baratzeko produktuak gerturatzea, dastatu baino lehen uki ditzaten, eta garaian garaikoa identifika dezaten. 

Haurren bitartez, gainera, gurasoak ere batu nahi izan dituzte baratzegintzaren sokara. Izan ere, baratzegintzak berea duen jakintza galdu edo ezkutatu egin dela azaldu du Ainhoa Zabala antolatzaileak, eta ezagutza horiek elikatzeko prestatu dute postu eragarkarria: marrubiak, Ibarrako piperrak, piper italiarrak nahiz tomateak landatzeko aukera izan dute gaztetxoek, lorontzi txikitan, gero etxera eramateko.

Gaur hasitakoa zaindu, eta baratzea ez bada, balkoiko baratze txikiak fruitua jasotzearen pozaren zain daude orain. 

Erlazionatuak

'Zatoz Azokara' ekimena, abiada hartzen

Imanol Garcia Landa 2017 mai 04 Tolosa

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagun gaitzazu . Eduki hau guztia doan ikus dezakezu euskarazko hitzik gabeko Tolosaldea ez dugulako irudikatzen. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ez litzateke posible hori. Gero eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da Ataria: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezun hori: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!