Gehigarria: Gastronomia

Jaso bezain kalitate onean eskaintzea helburu

Ataria 2025eko azaroaren 7a

Abiatu zireneko filosofia berarekin jarraitzen dute lanean Mahalan, 25 urte eta gero: ingurua zaintzea, natura errespetatzea, baserria bizirik mantentzea, bertako ekonomian eragitea, eta bertatik eta bertakoentzat ekoiztea. Elikadurara bideratu dute euren jarduna. 

Naturatik lortzen duten esnea jaso bezain natural herritarrei itzultzea da Mahalaren helburua. Behi, ardi eta ahuntz esnea dira momentu honetan lantzen dituztenak. Kalitate oneko esnea bermatu eta lantzen dute, eta azken produktuan hasierako ezaugarriak bere horretan mantentzen saiatzen dira, esnearen gorputza, gozotasuna, usaina eta bestelako ezaugarriak gordez.

Mota desberdinetako gaztak, jogurtak, bifidusak, izozkiak, kefirra, arroz esne, flan eta natillak bezalako produktuak egiten dituzte jasotako esnearekin. Arroza, arrautza eta fruta erabiliz zapore eta kolore desberdinak jartzen dituzte platerean, eta gainera bertan egiten dituzten gaztak erabiliz gazta tarta egiteko errezeta bat sortu berri dute. 

Bestalde, txerri haragia ere badute Mahalan. Kalitatezko haragia da, eta pieza onduak eta hestebeteak eskaintzen dituzte, eta kalitate goreneko gatza, piper mota desberdinak eta baratxuria erabiltzen dituzte oreak egiteko, koloratzaile, lurrin eta kontserbatzaile kimikorik gabe. 

Ekoizten duten guztia Mahalak berak banatzen du herrietako dendetara, eta Bilboko Alde Zaharrean eta Donostiako Bulebarrean dituzten saltokietan ere badituzte produktu guztiak. Saltokiek zerbitzua euskaraz eskaintzen dute, bertakoa zaintzeko duten konpromisoaren erakusle.

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagundu iezaguzu. Eduki hau guztia doan ikusten duzu ez dugulako irudikatzen euskarazko hitzik gabeko Tolosalderik. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ezinezkoa litzateke. Zenbat eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da ATARIA: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezuna: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!