Tolosaldea Tourrek, duela bi ikasturte jarri zuen martxan, lehen aldiz, Piperraren Ibilbidea egitasmoa. Proiektu honen bitartez, bisitariek, Ibarrako Txumitxa etxekoen eskutik, piperra non eta nola landatzen duten ikusi dezakete; ondoren, bertako jaki preziatuaren ale bakoitza nola ontziratzen duten erakusten diete; eta azkenik, Txumitxa tabernan, piperrak dastatzeko aukera izaten dute.
Egunak: Abuztuak 12 eta 19; irailak 2.
Ordua: 10:00.
Iraupena: 2 ordu.
Hizkuntzak: Euskara eta gaztelera.
Baldintzak: Erreserbak egiteko talde bakoitzeko gutxieneko kopurua 6 pertsonakoa izango da.
Erreserbak: Turismo bulegoan.
Prezioa: Helduek 10 euro eta 16 urtetik beherakoek 5 euro.
Lekua: Txumitxa taberna (Euskal Herria kalea 30, Ibarra).
Bisitak: Landaketa eremura, ontziratzeko makinara. Amaieran, piper frijituen eta gilden dastatzea (edaria barne).