Gustuko ditu natura eta animaliak Garaizarrek, eta baserriak erakartzen du. Anaiak ekarri zituen, "etxean haragi ona jateko", Galloway arrazako behiak. Gustatu, arra piztu, eta bertatik bizitzen hasteko pausua eman zuen. Pentsurik gabeko heziketa batekin hazten dituzte txekorrak, "naturalago".
Zuzeneko salmenta egiten dute. Erosleen sarea osatua dute, baina zabaltzea dute helburu: "Ondo saltzen, eta uste dut jendeak baloratzen duela haragi hau". Zapore ezberdineko haragia dela aipatu du. Kontsumoan ere eragin nahi dute, eta herritarrak kontzientziatu nahi dituzte erosketa egiterakoan. "Animalia ondo egon dela, ondo jan duela... baloratzea nahiko genuke". Ez dute kantitate handietan ekoizten, hori ez baitute helburu.
Amaiur Garaizarrek garbi du, "diru laguntzei esker jarri ahal izan da martxan ganadutegia, bestela oso zaila da". Ukuilua egin behar izan dute baserriaren alboan. "Herentzian edo ez baduzu jasotzen ia ezinezkoa da".
Bere ustez, "gutxi batzuk" dira baserritarren lana baloratzen dutenak, eta herritarrak kontzientziatu nahi dituzte.