Lehen azoka ekologikoa egin dute Villabonan

Leyre Carrasco 2021eko urriaren 31

Lehen azoka ekologikoa egin  1 1635685242646
Lehen azoka ekologikoa egin  2 1635685243074
Lehen azoka ekologikoa egin  3 1635685243627
Lehen azoka ekologikoa egin  4 1635685244001
Lehen azoka ekologikoa egin  5 1635685244360
Lehen azoka ekologikoa egin  6 1635685244741
Lehen azoka ekologikoa egin  7 1635685245157
Lehen azoka ekologikoa egin  8 1635685245793
Lehen azoka ekologikoa egin  9 1635685246465
Lehen azoka ekologikoa egin  10 1635685246942
Lehen azoka ekologikoa egin  11 1635685247539
Lehen azoka ekologikoa egin  12 1635685248267
Lehen azoka ekologikoa egin  13 1635685248925
Lehen azoka ekologikoa egin  14 1635685249604
Lehen azoka ekologikoa egin  15 1635685250060
Lehen azoka ekologikoa egin  16 1635685250553
Lehen azoka ekologikoa egin  17 1635685250974
Lehen azoka ekologikoa egin  18 1635685251428
Lehen azoka ekologikoa egin  19 1635685252034
Lehen azoka ekologikoa egin  20 1635685252715
Lehen azoka ekologikoa egin  21 1635685253606
Lehen azoka ekologikoa egin  22 1635685254415
Lehen azoka ekologikoa egin  23 1635685255183
Lehen azoka ekologikoa egin  24 1635685255956
Lehen azoka ekologikoa egin  25 1635685256563
Lehen azoka ekologikoa egin  26 1635685256989
Lehen azoka ekologikoa egin  27 1635685257535
Lehen azoka ekologikoa egin  28 1635685257914
Lehen azoka ekologikoa egin  29 1635685258273
Lehen azoka ekologikoa egin  30 1635685258657

Udaleko Ingurumen sailak, Biolur elkarteak, Ekolurra-ENEEK eta Tolomendik elkarlanean antolatu dute lehen aldiz azoka ekologikoa Errebote plazan.

Jendetza izan da goizean Villabonako Errebote plazan antolatu den lehen azoka ekologikoan. Bertan, erosleek aurkitu dituzten produktu guztiak modu ekologikoan ekoiztuak izan dira, eta beraz, bertaratu direnek natura errespetatuz eta inolako kalterik eragin gabeko produktuak erosteko aukera izan dute. Hain zuzen, produktuak modu ekologiakoan ekoizten dituzten 16 postu edo ekoizle izan dira guztira: Ogia, gozoak, gazta, arropa, eztia, barazkiak, kontserbak, eta fruta, besteak beste.

Postuekin batera, 10:00etatik 12:o0etara gazteentzat kalabazak apaintzeko tailerra egin dute udaletxe azpian, eta 12:00etan Javi Ribero sukaldariak show cooking saioa eskaini du Berdura plazan.

Ataria irratia ere goiz guztian zehar bertan izan da zuzeneko kontakizuna egiten, azoka hasi den unetik bukatu den arte. Nagore Arin eta Asier Imaz kazetariek gidatu dute saio berezia, eta hainbat gonbidatu izan dituzte goizean zehar.

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagundu iezaguzu. Eduki hau guztia doan ikusten duzu ez dugulako irudikatzen euskarazko hitzik gabeko Tolosalderik. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ezinezkoa litzateke. Zenbat eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da ATARIA: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezuna: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!