Eguneko errezeta

Txokolatezko trufak

Ataria 2015eko abenduaren 23a

Agustin Laskurain billabonatarrak txokolatezko trufak prestatzeko errezeta erraza azaldu digu

OSAGAIAK 


· Txokolatea (kobertura bada, hobe. Aukeran zuria edo beltza) (250 g.)

· Ura (4 koilarakada)

· Gurina. (50 gr.)

· Esnegaina (80 gr.)

· Hauts azukrea (50 gr.)

· Brandi edo koñaka (3 koilarakada)

· Txokolate hautsa

Maria bainuan ontzi batean txokolatea urtzen jarriko dugu, lau ur koilarakada horietan. Urtzen denean gurina eta esnegaina gehituko dizkiogu. Horretarako gurina garaiz aterako dugu hozkailutik, biguna egon dadin. Maria bainuan segituan desegingo da, di-da batean aterako dugu, hortaz. Jarraian, azukrea eta koñaka gehituko dizkiogu, ondo nahastuko ditugu; azukrea hauts eran erabiltzen badugu hobe, izan ere, askoz errazago nahasten da. Ondoren nahasketa hozkailuan sartuko dugu. Hozten denean, masa gogor bat lortuko dugu. Goilara batekin masa apurrak atera eta eskuekin lan eginez, bolatxoak osatuko ditugu. Behin bolak osatuta txokolate hautsetik pasako ditugu eta dagoeneko gure txokolatezko trufak jateko prest izango dira.

 

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagundu iezaguzu. Eduki hau guztia doan ikusten duzu ez dugulako irudikatzen euskarazko hitzik gabeko Tolosalderik. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ezinezkoa litzateke. Zenbat eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da ATARIA: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezuna: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!