San Inazio Jaiak 2016

Paella, festaren osagai

Eguerdian, paella prestatzen aritu dira, Iraunkorrak txarangaren doinuek alaituta.

Bigarren eguna dute gaur Altzoko San Inazioek. Galbanari aurre egiteko modurik hoberena sabela betetzea izaten omen da askotan, eta ondo dakite hori altzotarrek. Eguerdian, paella prestatzen aritu dira hainbat herritar, eta mahaiak ere prest jarri dituzte herriko plazan. Paellaren osagaiak behar bezala egin, eta horiek jateko mahaian eseritzea besterik ez zaie falta. 

15:30ean, plater hausketa egingo dute, eta 18:30ean, Errimak Oinetan dantza-bertso ikuskizuna eskainiko du Haatik dantza konpainiak. 21:00etan, sagardo dastaketa izango da, eta ondoren, trikiti doinuak entzuteko aukera izango da Zesuma taldearekin.

 

BIHARKO EGITARAUA

Honako egitaraua antolatu dute biharko:  

9:00: Goiz eresia.

10:00: Meza nagusia. Ondoren, erretirodunen hamaiketakoa.

11:00: Erlojuaren aurkako afizionatu mailako txirrindulari lasterketa, 25. urteurrena.

12:00: Txakolin dastaketa

18:00: Aizkolarien proba: Mikel Larrañaga eta Leire Astiasaran, Joseba Otaegi eta Itxaso Onsalo.

19:00: Soka dantza.

20:00: La Jodedera taldearen kontzertua.

22:30: Bertso jaialdia: Amets Arzallus, Oihana Iguaran, Miren Amuriza, Aitor Mendiluze, Igor Elortza, Anjel Mari Peñagarikano. Gai jartzailea: Manu Olano.

Segidan, Trikidantz taldearen emanaldia.

Erlazionatuak

Altzotarren egunik berezienak, iristear

Altzo

Etzi hasiko dira lau eguneko jaiak Altzon, eta abuztuaren 1a izango da azken eguna. Alabaina, pasa den larunbaterako jai giroa piztu zen herrian, z...

Albiste hau ATARIKIDEei esker argitaratu dezakegu. Haiei esker Tolosaldeko albisteak libre, euskaraz eta kalitatez irakurtzen dituzu. Horrela izaten jarraitzeko eman babesa Tolosaldeko Atariari eta ZU ERE IZAN ZAITEZ ATARIKIDE.

BATAK BESTEA DAKAR


EGIN ATARIKIDE!