XXI. Azoka Berezia, Zizurkilen

Irati Saizar Artola 2018ko urr. 14a, 16:31

Baserriko produktuak eta artisau postuak izan dira nagusi Zizurkilgo Azoka Berezian. Eguerdian herri bazkaria egin dute Zimiterioan, paella erraldoia jateko aukera izan dute.

Berrikuntzekin etorri da aurtengo azoka eguna. Hiru artisauk beren lanbidearen erakustaldiak eskaini dituzte frontoian. Igor Hercek forjan nola egiten duen lan erakutsi du, Igor Obeso beira lantzen aritu da eta lihoa egiteko prozesua nolakoa den azaldu dute Ttikiola proiektukoek. Bestalde, haurrentzako liho eta buztin tailerrak egin dituzte. Horiez gain, postu ugari jarri dituzte nola herriko ekoizleek, hala kanpokoek Teodoro Hernandorena kalean eta Intxaur frontoian.  

Eguerdian, bazkari herrikoia egin dute Zimiterioan. Paella erraldoia prestatu dute guztientzat, eta etxetik janaria ekartzeko aukera ere izan da. Arratsaldean azokak jarraituko du, eta 18:30ean hasiko den Gipuzkoako Harri Handien txapelketarekin borobilduko dute eguna. 

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagun gaitzazu . Eduki hau guztia doan ikus dezakezu euskarazko hitzik gabeko Tolosaldea ez dugulako irudikatzen. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ez litzateke posible hori. Gero eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da Ataria: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezun hori: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!