Otaegi aizkolaria Euskal Herriko Lehen Mailako Aizkora Txapelketaren finalean

Tolosaldeko Ataria 2017ko ira. 18a, 08:30
Goierriko Hitza

Joseba Otaegi aizkolaria Euskal Herriko Lehen Mailako Aizkora Txapelketaren finalean izango da aurten ere. Atzo jokatu zen sailkatze proba Abadiñon (Bizkaia) eta seigarren postua lortu zuen zizurkildarrak.

Aizkolari bakoitzak bi kana-erdiko, bi 60 ontzako eta bi oinbiko ebaki behar izan zituen; finalean izango duten lanaren erdia, hain zuzen ere.

Iker Vicentek lortu zuen lehen postua, eta 17 minutu eta 55 segundo behar izan zituen; bigarren Mikel Larrañaga sailkatu zen, bederatzi segundora, eta hirugarren Azurmendi (18 minutu eta 5 segundo). Segidan, Mugertza II.a (18.29), Atutxa (18.39), Otaegi (18.59), Alberdi (19.36), Rekondo (19.55), Otaño (20.40) eta Irazu (21.40) sailkatu ziren.

Finala urriaren 15ean jokatuko dute, Donostian.