Hamabost kategoriatan banatu da txapelketa, eta maila bakoitzeko irabazleen artetik aukeratu du, gastronomia munduko 40 lagunek osatutako epaimahaiak, txapeldunen artean txapelduna. Asteasuko Goine Berriaren ‘Otzara Goine’ pasta bigunak jaso du Euskal Herriko gazta onenaren sari nagusia. Pozik eta hunkituta jaso du garaikurra eta txapela Jose Antonio Otegi Aldaik, alabarekin batera.
I. ESNEKI TXAPELKETAKO SARIDUNAK
- Esneki Sari Nagusia, Euskal Herriko Gazta Onena: Asteasuko OTZARA GOINE (Goine Berria, S.L.) pasta biguna izan da.
Maila bakoitzeko irabazleak
- Gazta fresko eta gaztanberak:
● Esne ekoizle eta eraldatzailea: Larreta (Orendain)
● Esne erosle eta eraldatzailea: Lactebal
- Gazta laktikoak:
● Esne ekoizle eta eraldatzailea: Askibil Auntzai Leuna
● Esne erosle eta eraldatzailea: Elkanoren Ondare
-Pasta bigunak:
● Esne ekoizle eta eraldatzailea: Otzara Goine (Asteasu)
● Esne erosle eta eraldatzailea: Agour-en Arpea Ardia
- Gazta urdinak:
● Esne ekoizle eta eraldatzailea: Soloitza - Eskutxi
-Behi-gazta onduak:
● Esne ekoizle eta eraldatzailea: Pirineki
● Esne erosle eta eraldatzailea: Agour-en behi ketua
-Ardi-gazta onduak:
● Esne ekoizle eta eraldatzailea: Remiro
● Esne erosle eta eraldatzailea: Agour-en ardi ketua
-Ahuntz-gazta onduak:
● Esne ekoizle eta eraldatzailea: Larruz Ahuntz Gazta
-Gazta kremak:
● Esne ekoizle eta eraldatzailea: Txikiñena
-Jogurtak:
● Esne ekoizle eta eraldatzailea: Txikiñena
● Esne erosle eta eraldatzailea: Biointegra