Gipuzkoako Foru Aldundiak antolatzen duen sagardo lehiaketak 14. edizioa du aurten. Sagardogilearen elaborazio lana baloratzea eta botilaratutako sagardoaren kalitatea saritzea dira lehiaketaren helburuak. Larunbatean izango da finala, 12:00etan Donostiako Euskal Gastronomia elkartean, eta bertan sei sagardo etxe izango dira:
- ABURUZA Sagardotegia ADUNA
- ALTZUETA Sagardotegia HERNANI
- BEGIRISTAIN Sagardotegia IKAZTEGIETA
- GARTZIATEGI Sagardotegia ASTIGARRAGA
- GAZTAÑAGA Sagardotegia ANDOAIN
- OLAGI Sagardotegia ALTZAGA
Aurtengo aldaketa nagusia epaimahaian izan da. Fraisoroko Dastagunean ikasi eta diplomadun sagardo dastatzaile adituak izango dira.
- Juan Zuriarrain: Kimikoa. Enologia aholkularitzan teknikoa
- Fernando Vadillo: Enologoa. Enologia aholkularitzan teknikoa
- Agurtzane Andueza: Kimikoa. Fraisoro Ingurumen eta Nekazaritza Laborategikoa
- Guillermo Castaños: Biokimikoa eta enologoa. Elikagaien higienean irakasle
- Xabier Kamio: enologoa. Enologia aholkularitza bateko arduraduna
- Irati Amondarain: enologoa
Foru Aldundiak antolatzen duen 14. Sagardo Lehiaketan sari hauek banatuko dira:
Lehenengo saria: 3.000 euro eta garaikurra eta "Bordatutako txapela” eta trofeoa.
Bigarren saria: 1.500 euro eta garaikurra.
Hirugarren saria: 1.000 euro eta garaikurra