Gehigarria: gastronomia

Zure gustura egindako mokadua

Ataria 2024ko eka. 2a, 10:00

Melemele hanburgeseriak duela hamar urte zabaldu zituen ateak Zarautzen. Bertan izandako arrakastaren ostean, negozioa zabaltzea erabaki eta bigarren lokala ireki zuen, duela bi urte, Tolosako Rondilla kaleko 8. zenbakian. Melemelek badu berezitasunik: bezeroak diseinatzen du hanburgesa, bere nahi eta gustura.

 

Bezeroa da bere hanburgesaren tamaina aukeratzen duena, baita haragiaren puntua, ogi mota edota zein osagai gehituko dizkion ere, eta horretarako, kalitatezko eta bertako 15 osagai baino gehiagoren artean aukeratu dezake. Sandwichak eta entsaladak aukeratzen dituzten bezeroek ere izango dute horretarako aukera, plateren oinarria aukeratuz eta nahi dituen osagaiak gehituz.

Hanburgesak bereziki aukeratutako kalitatezko haragiarekin eginak daude, %100 behi okela, hain zuzen. Osagaiak, berriz, freskoak eta bertakoak dira. Nabarmentzekoa da tipula etxean prestatzen dutela, maitasunez eta su moteleko ordu askorekin kozinatzen baitute. Gazta aukera zabala ere badute; bezeroek, guztira, bost gazta desberdinen artean aukeratu dezakete edota horiek nahastu ditzakete. Lokalari dagokionez, estilo berezia, informala eta oso dibertigarria du. Atetik sartu bezain azkar, Hawaira egingo du salto berezorak, surf estiloa gailentzen baita txoko guztietan. Gainera, antzinako elementu eta oroigarriek betetzen dituzte lokaleko apal eta pareta guztiak. Karta zabala dute eta gainera, berrikuntzak egin dizkiote kalitatezko osagaiak gehituz eta konbinazio berriak egiteko aukera zabalduz. Horren adibide da, Raclette gazta; urtzailu txiki batean zerbitzatzen dute, bere puntuan dagoenean burgerrari edo patatei eransteko. Berrikuntzen artean aipatzekoa da ere GuacaMele saltsa. Izenak adierazten duen bezala, Melemele erara egindako guakamole mota bat da. Ezin aipatu gabe utzi kalabaza eta barazki kremak egiten dituztela, zerbait bero eta arina nahi duzun egunetarako, osagarri ezin hobeak. Baina eskaintza berriena denboraldi honetarako kartan txertatu duten tomate eta mozzarella entsalada da.

Begetariano eta beganoentzako aukera zabala ere eskaintzen dute; hanburgesa begetala, esaterako. «Gazta gustuko baduzu, gazta beganoa ere aurkituko duzu kartan». Gainera, sukaldea ez dute ixten, eta edozein ordutan egin daiteke eskaera.

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagun gaitzazu . Eduki hau guztia doan ikus dezakezu euskarazko hitzik gabeko Tolosaldea ez dugulako irudikatzen. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ez litzateke posible hori. Gero eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da Ataria: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezun hori: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!