Gehigarria: komertzio txikia

Bertakoa, bertan

Ataria 2020ko eka. 22a, 10:16

1973an zabaldu zuen Imanol Barriolaren aitak harategia, Manuel Barriolak. Duela zazpi urte, ordea, erretiroa hartu zuen aitak eta Imanolek berak du ordutik harategiaren martxarekin jarraitzeko ardura.

Txekor haragia, txerrikia, oilaskoa eta arkumea. Lau ardatz horien bueltan egiten dute lan gehien. Baina horiez gain, beste hainbat produktu bertan prestatzeko tartea ere hartzen dute: hala nola, tripakiak, odolkiak, mingaina, txerri hankak, txorizoa, txistorra, saiheskiak, solomoa, hanburgesak edota saltxitxak. Hori guztia, punta-puntako kalitatean.

Ehuneko ehunean bertako produktuaren aldeko apustua egina dute. Inguruko baserritarrekin harremana dute eta argi dute haien nahia: bertakoa bertan kontsumitzea. Eskualdean bertan, Leaburu, Ibarra, Berrobi, Tolosa, Bedaio, Amezketa, Villabona, Lizartza, Altzo edota Berastegiko baserrietatik jasotzen dute haragia. Tolosaldekoak ez diren beste hainbat herritatik ere ekartzen dute haragia, adibidez Nafarroatik. Guztira, 20 baserri ingurutatik jasotzen dituzte produktuak.

Bezeroa behar bezala zaindu nahi izaten dute, ahalik eta arretarik gertukoena eta atseginena eskainiz. Betiko bezeroak dituzte batetik, begietara begiratu hutsarekin zer nahi duten badakitenak. Baina bezero berriak ere eskuzabalik hartzen dituzte, bestetik.

Imanol Barriola Harategia

Helbidea: Laskorain kalea 15

Telefono zenbakia: 943 65 15 73

Facebook: Imanol Barriola Resa.

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagun gaitzazu . Eduki hau guztia doan ikus dezakezu euskarazko hitzik gabeko Tolosaldea ez dugulako irudikatzen. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ez litzateke posible hori. Gero eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da Ataria: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezun hori: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!