Argazki galeria

Bertako uzta, guztien eskura

Josu Artutxa Dorronsoro 2019ko urriaren 27a

Bertako uzta, guztien eskura 1 1572189103192
Bertako uzta, guztien eskura 2 1572189104626
Bertako uzta, guztien eskura 3 1572189106301
Bertako uzta, guztien eskura 4 1572189107380
Bertako uzta, guztien eskura 5 1572189108124
Bertako uzta, guztien eskura 6 1572189108689
Bertako uzta, guztien eskura 7 1572189109287
Bertako uzta, guztien eskura 8 1572189109814
Bertako uzta, guztien eskura 9 1572189110350
Bertako uzta, guztien eskura 10 1572189110958
Bertako uzta, guztien eskura 11 1572189111591
Bertako uzta, guztien eskura 12 1572189112765
Bertako uzta, guztien eskura 13 1572189114113
Bertako uzta, guztien eskura 14 1572189115209
Bertako uzta, guztien eskura 15 1572189116102
Bertako uzta, guztien eskura 16 1572189116952
Bertako uzta, guztien eskura 17 1572189117776
Bertako uzta, guztien eskura 18 1572189118744
Bertako uzta, guztien eskura 19 1572189120213
Bertako uzta, guztien eskura 20 1572189121181
Bertako uzta, guztien eskura 21 1572189122022
Bertako uzta, guztien eskura 22 1572189123247
Bertako uzta, guztien eskura 23 1572189124752
Bertako uzta, guztien eskura 24 1572189126127
Bertako uzta, guztien eskura 25 1572189127568
Bertako uzta, guztien eskura 26 1572189128922
Bertako uzta, guztien eskura 27 1572189130077
Bertako uzta, guztien eskura 28 1572189131270

Bedaiotarrek goizean ospatu dute XII. Azoka Berezia. Hainbat produktu ikusi, dastatu eta erosteko aukera izan da auzoko frontoian. Besteak beste, lore eta landareetan aditua den Jakoba Errekondo izan da, liburuak sinatzen.

Bertako babarruna, barazkiak, etxeko labe zaharrean egindako ogia, mondejuak, arrautzak, zuhaitzek eskaintzen dituzten fruituak, piper erreak, ukenduak, xaboiak, etxean egindako postre goxoak, esnekiak edota gaztak. Horiek guztiak izan dira protagonista, gaur, Bedaioko frontoian. Horiek, eta baita bertara gerturatutako bisitariak ere; jende ugari joan da azokara. Aurten, ordea, inoiz baino jende gutxiago gerturatu dela adierazi dute zenbait auzotarrek. Urteko garai egokienean ospatzen dute azoka Bedaion, eta beraz, kalitatezko produktuak erosteko aukera izan da gaur ere.

Sagardoa nola egiten den ere azaldu dute dolare txiki baten bidez, eta lehen sagar zukua dastatzeko aukera izan da. Baserriko animaliak ere ikusgai jarri dituzte, eta erleen hainbat produktu dastatu eta erosteko bidea ere izan da. Azken urteotako arrakastaren ondoren, aurten ere, landare eta loreetan aditua den Jakoba Errekondo izan da Bedaion, interesa zutenekin hitz egin, kezkak ase, ezagutzak elkarbanatu, eta berak idatzitako liburuak sinatzeko.

Irurako Lules Gabarain Bolillo bidezko eskulanaren teknika erakusten aritu da Erakustoki Txokoan, garai bateko ezkontza egunetarako prestatzen zituzten esku lanez egindako hainbat zapirekin. Beste gonbidatua Zorione Mendez artista usurbildarra izan da, bere Marrak artelanarekin.

Goizean zehar, gainera, txartelak saltzen aritu dira. Izan ere, bertako produktuekin osatutako saski bat zozkatu dute.

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagundu iezaguzu. Eduki hau guztia doan ikusten duzu ez dugulako irudikatzen euskarazko hitzik gabeko Tolosalderik. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ezinezkoa litzateke. Zenbat eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da ATARIA: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezuna: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!