ARGAZKI GALERIA

5.000 txanpinoi saltsan jarrita

Eneritz Maiz Etxarri 2019ko urr. 19a, 13:57

Hamargarren Mikologikak perretxiko usainez esnatu du Tolosa, eta munduan inoiz prestatu den txanpinoi kazolarik handiena prestatu dute. 250 kilo, hau da, 5.000 txanpinoi saltsan prestatu dituzte goizaldetik hasita.

Eguerdian banatzen hasi dira txanpinoiak eta etengabea izan da jendearen joan-etorria. 2,5 metroko ontzia baliatuko dute txanpinoi guzti horiek prestatzeko, eta goizaldean hasitako lanak eguerdirako amaitu dituzte. Baina txanpinoiez gain, onddo eta perretxikoekin egindako pintxo ugari dastatzeko aukera izan dute bertaratuek. Postuz postu, zapore, itxura eta estilo askotako pintxoak izan dira. Postu ugari prestatu dituzte Tolosa eta Goierrialdeko sukaldariek. 

Jatekoekin hasterako, ordea, urtero hutsik egiten ez duen erakusketa jarria zegoen Trianguloaren erdian.  Bezperan, Tolosaldeko ikasleek bildutako perretxiko sorta egon da ikusgai, Aranzadi zientzia elkarteko kideen laguntzaz sailkatuta.

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagun gaitzazu . Eduki hau guztia doan ikus dezakezu euskarazko hitzik gabeko Tolosaldea ez dugulako irudikatzen. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ez litzateke posible hori. Gero eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da Ataria: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezun hori: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!