HARAGI festa amaitu aurretik, gozatzeko aukera egon da

Irati Urdalleta 2019ko maiatzaren 12a

Gaur itzaliko dira parrilak  1 1557668138179
Gaur itzaliko dira parrilak  2 1557668139190
Gaur itzaliko dira parrilak  3 1557668140892
Gaur itzaliko dira parrilak  4 1557668142436
Gaur itzaliko dira parrilak  5 1557668144226
Gaur itzaliko dira parrilak  6 1557668146269
Gaur itzaliko dira parrilak  7 1557668147313
Gaur itzaliko dira parrilak  8 1557668148387
Gaur itzaliko dira parrilak  9 1557668149411
Gaur itzaliko dira parrilak  10 1557668151223
Gaur itzaliko dira parrilak  11 1557668153355
Gaur itzaliko dira parrilak  12 1557668155539
Gaur itzaliko dira parrilak  13 1557668157155
Gaur itzaliko dira parrilak  14 1557668158634
Gaur itzaliko dira parrilak  15 1557668160161
Gaur itzaliko dira parrilak  16 1557668161369
Gaur itzaliko dira parrilak  17 1557668162446
Gaur itzaliko dira parrilak  18 1557668163435
Gaur itzaliko dira parrilak  19 1557668164542
Gaur itzaliko dira parrilak  20 1557668165538
Gaur itzaliko dira parrilak  21 1557668166612
Gaur itzaliko dira parrilak  22 1557668167606
Gaur itzaliko dira parrilak  23 1557668168632
Gaur itzaliko dira parrilak  24 1557668169815

Ostegunetik aukera izan da, besteak beste, otorduez, dastaketez eta erakusketez gozatzeko. Gaur eguerdian, giro bikaina izan da, Tolosako Euskal Herria plazan.

Ilara luzeak osatu dira, gaur eguerdian, Euskal Herria plazan egin den HARAGI festan. Bertaratutakoek aukera izan dute Carolina Carriel eta Isidora Diaz txiletarrek prestatutako arkumea makil erara bizigarri txiletarrekin eta Txomin Parrilaren saiheski keztatua parrilan dastatzeko. Txiletarrek hamabi arkume prestatu dituzte, eta horretarako, goizeko 5:30erako hasi dira lanean. Euskaldunek, aldiz, bertako txekorraren saiheskia prestatu dute. Arduradunak adierazi duenez, jendeak oso ondo hartu du prestatu dutena. "Atzo teknika berezi batekin egin genuen, baina gaur betiko eran ari gara, parrilan", gaineratu du.

Dastaketaren ondoren, bazkaltzeko aukera ere egon da. Horretarako, Txuleta menua prestatu dute Tolosako lau erretegietako parrileroek eta nazioarteko gonbidatuek.

Jendea oso gustura

Sukaldariek kozinatutakoarekin gozatzeko aukera izan dute Euskal Herria plazara hurbildu diren herritarrek. Laida Altunak azaldu du txiletar erara prestatutako arkumea ari dela jaten eta oso goxoa dagoela. "Txilen bizitzen egon ginen eta han probatzeko aukera ere eduki genuen. Egia esan, asko gustatu zaigu". Gaineratu du Txileko lagun batzuekin daudela eta beraiek ere oniritzia eman diotela. Ez da HARAGIra etortzen diren lehen aldia, urtero koadrilako plana egiten dutelako egun honetan. Imanol Yarzarentzat, berriz, tolosarra izan arren, lehenengo aldia izan da HARAGIn. Saiheskia pikiloko piperrekin jaten ari da eta gustura dago. "Esperientzi polita izaten ari da eta giro atsegina dago", gaineratu du. Tolosako jendea ez ezik, urrunagotik etorritakorik ere badago. Horren adibide da Lasarte-Oriako Asier Garcia. Interneten ikusi zuten HARAGIren eskaintza eta gerturatzea erabaki zuten. "Arkumea jaten ari gara eta oso ona dagoela iruditzen zaigu", dio. Gaineratu du zalantzarik gabe errepikatzeko moduko esperientzia dela. Jon Mikel Castillo ere ados dago baieztapen horrekin. Bera bildotsa jaten ari da eta oso goxoa dagoela baieztatu du. "Atzo bueltatxo bat ematera etorri ginen, eta izugarrizko giroa zegoenez, gaur denborarekin etortzea pentsatu dugu", azaldu du Castillok. Guztiak gustura, beraz, HARAGIren eskaintzarekin.

 

 

 

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagundu iezaguzu. Eduki hau guztia doan ikusten duzu ez dugulako irudikatzen euskarazko hitzik gabeko Tolosalderik. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ezinezkoa litzateke. Zenbat eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da ATARIA: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezuna: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!