Gastronomia Zientzien Masterreko ikasleak Euskal Herriko gastronomia ezagutzeko asmoarekin, Tolosa hautatu dute haien gastronomia-birako geraleku. Apirilaren 7an ekin zioten bidaiari, eta gaur itzuli dira, astebete ondoan, italiar lurraldera.
Kasino elkarteko mahaien bueltan bildu ziren herenegun, jatorri ezberdinetako ikasleak: AEB, Israel, Herbehereak, Errusia, Alemania, Brasil... Lehenbizikoz izan zuten babarrun zaporearen berri, baita Idiazabalgo gaztaren, Beasaingo odolkiaren, eta Tolosako teilak eta zigarrilloenaren berri, besteak beste.
Halaber, mahaikide izan zen Fecoga Kofradia Gastronomikoen Federazioko ordezkari den Juan Manuel Garmendia.
Kofradiaren esanetan, halako bisitek "ikaragarri aberasten dute bai Tolosa, eta bai euskal gastronomia ere. Sinergiak eta harremanak zabaltzeko irrikan da Tolosako Babarrunaren Kofradia. Gure Estatutuetan ederki asko jasotzen da Tolosako kofradiaren funtsa; alegia, Tolosako babarruna ezagun egitea ez soilik Euskal Herrian, baita mundu osoan ere. Eta horretan gabiltza".