Babarrunak eta txuleta hizpide izango dira, Iruñean, nazioarteko turismo gastronomiko mintegian

Babarrunak eta txuleta hizpide izango dira, Iruñean, nazioarteko turismo gastronomiko mintegian

The business of gastronomy tourism izenburupean, Baluarte jauregian otsailaren 22an ariko dira Tolosaldea Tour eta Tolosako Udaleko arduradunak.

Mundu osoko adituek bat egingo dute, datorren astean, Iruñean, nazioarteko gastronomia jardunaldietan. Egungo egoera zehaztu eta aurrera begirako asmoak zehaztuko dituzte, eta esprientzia tolosarraz ariko dira Olatz Illarregi Tolosaldea Garatzeneko turismo saileko arduraduna eta Gorka Goikoetxea Tolosako Udaleko azoka teknikaria.

Turismoa gastronomiaren kalitatea hobetzeko, edo gastronomia turismoaren kalitatea hobetzeko kasu errealen artean, Tolosakoa izango da arrakastatsutzat aurkeztuko dutenetako bat, Eskoziako, Peruko, Donostiako, Madrilgo (Espainia) nahiz Leongo (Espainia) zenbait esperientziarekin batera.