Dastatu dituzte lehen bisiguak

Erabiltzailearen aurpegia Josu Artutxa Dorronsoro 2017ko ekainaren 3a

Dastatu dituzte lehen bisigu 1 1496503330229
Dastatu dituzte lehen bisigu 2 1496503336642
Dastatu dituzte lehen bisigu 3 1496503344086
Dastatu dituzte lehen bisigu 4 1496503350086
Dastatu dituzte lehen bisigu 5 1496503356148
Dastatu dituzte lehen bisigu 6 1496503362043
Dastatu dituzte lehen bisigu 7 1496503368435
Dastatu dituzte lehen bisigu 8 1496503375120
Dastatu dituzte lehen bisigu 9 1496503381852
Dastatu dituzte lehen bisigu 10 1496503387622
Dastatu dituzte lehen bisigu 11 1496503393612
Dastatu dituzte lehen bisigu 12 1496503404025
Dastatu dituzte lehen bisigu 13 1496503410327
Dastatu dituzte lehen bisigu 14 1496503416223
Dastatu dituzte lehen bisigu 15 1496503422645
Dastatu dituzte lehen bisigu 16 1496503428491
Dastatu dituzte lehen bisigu 17 1496503436879
Dastatu dituzte lehen bisigu 18 1496503443884
Dastatu dituzte lehen bisigu 19 1496503451012
Dastatu dituzte lehen bisigu 20 1496503458399
Dastatu dituzte lehen bisigu 21 1496503464203
Dastatu dituzte lehen bisigu 22 1496503471425

Bisigu festaren irekiera ofiziala 12:30ean izan bada ere, ordubete beranduago ireki dituzte ateak, bezeroek bertako mahaiak bete zitzaten; Zendoia eta Uranga parrilleroen lan bikaina nabarmendu dute gehienek.

"Oso ona". Horiexek izan dira lehen bi hitzak, jendeari bisiguari buruz galdetutakoan. Askok gozatu egin dutela aitortu dute eta nabaria zen bai, platerak nahiko hutsak ikusten ziren eta. Guztira, 140 pertsona inguru bildu dira gaurko festan, eta izan dira "azken orduan batu direnak", Txinpartako bazkide baten hitzetan. Gehienak eskualdetik etorri badira ere, baziren, kanpotik bertaratutakoak, tartean, Ibizatik gerturatu direnak.

15:00ak aldera ia gehienek amaituta zuten otordua, gutxi batzuk ariko ziren oraindik bisigua jan eta azkenburukorako lekua egiten. Beste batzuk, berriz, "mahaitik altxatzeko gogo gutxirekin" zeudela aipatu dute, sabela ondo bete ondoren. Hala ere, oraindik ere lanean jarraitzen zutenak, Joxe Migel Zendoia Katxina jatetxeko jabea eta Luis Mari Uranga Xixarioko jatetxeko parrilleroa ziren, Txinparta elkarteko bazkide eta kideen laguntzaz.

Gauean ere izango da tartea bisiguarentzat, eta nahi duenak aukera du 20:30eatik aurrera zerkausira gerturatu eta produktu honetaz gozatzeko. Oraindik 150 pertsonatik gora zerrendatuta badaude ere, gehiago espero dituzte antolatzaileek.

Erlazionatuak

Kostaldea Tolosara ekarrita

Erabiltzailearen aurpegia Josu Artutxa Dorronsoro 2017 eka 03 Tolosa

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagundu iezaguzu. Eduki hau guztia doan ikusten duzu ez dugulako irudikatzen euskarazko hitzik gabeko Tolosalderik. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ezinezkoa litzateke. Zenbat eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da ATARIA: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezuna: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!