Hala, urteko hilabete bakoitzari produktu bat lotu diote eta hori oinarri hartuta, bakoitzak errezeta bat prestatu. Hilabete honetan esaterako, denek, perretxikoa daraman plater edo pintxo bat eskainiko dute.
Tolosan Mikologia Jardunaldiak ospatzen diren hilabete berean, basoko altxor hauek izango ditugu gure jatetxe eta tabernetako sukaldeetako protagonistak. Mendi irteera baten aitzakian basoan gabiltza bila, azokan erosten ditugu… baina betiko errezeta eta jateko moduez gain bada beste proposamenik.
URRIA
1. BETI ALAI (Tolosa): Perretxiko tosta.
2. BOTARRI (Tolosa): Shitake perretxikoak parrilan, arrautza gorringo trufatuarekin.
3. DENAK (Tolosa): Onddo nahaskia.
4. IKATZA (Tolosa): Onddo hostorea porru kremarekin.
5. IRIARTE (Berrobi): Onddo konfitatua bere aparrean eta onddo lurrarekin.
6. LARRAITZ-GAIN (Abaltzisketa): Onddo nahaskia.
7. ORBELA (Tolosa): Onddo eta ganba hostorea.
8. PATXINE (Asteasu): Onddo nahaskia.
9. PLAZA ETXEBERRI (Zizurkil): Onddo nahaskia.
10. ROUTE 33 (Alegia): Onddo eta foiez betetako rabioliak.