ataria.eus

Sagarra, protagonista

Erabiltzailearen aurpegia   Gastronomia

Tolosa Gourmeteko hainbat jatetxe eta pintxo tabernek bertako eta garaiko produktuak balioan jartzeko asmoz Sukaldeko gure kuttunak ekimena jarri zuten martxan.

Hala, urteko hilabete bakoitzari produktu bat lotu diote eta hori oinarri hartuta, bakoitzak errezeta bat prestatu. Hilabete honetan gure sagastietako produktu kuttunena, sagarra.

Orain bildutako sagar uztarekin egingo da, datorren urteko sagardoa. Mikatzak, gozoak, urtsuak, lehorragoak… baina sagarrak bere horretan ere badu bere grazia, entsaladan esaterako. Edo azukrearekin konpotan edo labean erreta, tartan, budinean… sagardo bihurtuko gabeko sagarren istorioak.

IRAILA

1. BETI-ALAI (Tolosa) Sagar tarta.

2. BOTARRI (Tolosa) Etxeko Tatin tarta abrikot eta banilla izozkiarekin.

3. DENAK (Tolosa) Entsalada, intxaur, mahaspasa, sagar eta modena ozpinarekin.

4. IKATZA (Tolosa) Sagar budina marrubizko sirope eta marmeladarekin.

5. IRIARTE (Berrobi) Errege sagarra labean, galleta kurruskari eta banilla izozkiaren gainean.

6. LARRAITZ-GAIN (Abaltzisketa)

Sagar budina natillekin.

7. ORBELA (Tolosa) Sagar errea ortoburu betearekin.

8. PATXINE (Asteasu) Konpotadun sagar tarta.

9. PLAZA ETXEBERRI (Zizurkil) Sagar budina jogurt izozkiarekin.

10. ROUTE 33 (Alegia) Sagar erre karamelizatua.

Erantzun

Erantzuteko, izena emanda egon behar duzu. Sartu komunitatera!

»» Alta eman edo pasahitza berreskuratu


Twitter ikonoa Facebook ikonoa