Tolosa Gourmeteko jatetxe eta pintxo tabernetan, baserriko oilaskoa protagonista

Erabiltzailearen aurpegia Tolosaldea Garatzen 2017ko urt. 13a, 13:25

Tolosa Gourmeteko hainbat jatetxe eta pintxo tabernek bertako eta garaiko produktuak balioan jartzeko asmoz Sukaldeko gure kuttunak ekimena jarri dute martxan.

Hala, urteko hilabete bakoitzari produktu bat lotu diote eta hori oinarri hartuta, bakoitzak errezeta bat prestatu. Hilabete honetan esaterako, denek, baserriko oilaskoa izango dute bezeroarentzako eskaintza gisa.

Baserriko oilaskoa, gure produktu kontsumituenetakoa da, haur, gazte eta helduek gustuko duten produktua da. Batzuk hegatsa, izterra, bularkia… bakoitzak oilaskoaren bere zati maitatuena du, eta mila modutara prestatzeko aukera eskaintzen du.

1. BETI ALAI (Tolosa) Oilasko bularkia ardo txuri saltsarekin.

2. BOTARRI (Tolosa) Lumagorri kurruskaria antzinako mostaza erara, Gernikako piparrekin.

3. DENAK (Tolosa) Oilasko hegatsak barbakoa saltsarekin.

4. IKATZA (Tolosa) Oilasko hegatsak ali-oli eta lasto patatekin.

5. IRIARTE (Berrobi) Baserriko oilaskoa thai erara.

6. LARRAITZ-GAIN (Abaltzisketa) Oilasko frijitua piperrekin.

7. ORBELA (Tolosa) Oilasko bularkia típula potxatu eta perretxikoekin.

8. PATXINE (Asteasu) Oilasko errea.

9. PLAZA ETXEBERRI (Zizurkil) Oilasko errea panadera patatekin.

10. ROUTE 33 (Alegia) Baserriko oilasko errea.

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagun gaitzazu . Eduki hau guztia doan ikus dezakezu euskarazko hitzik gabeko Tolosaldea ez dugulako irudikatzen. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ez litzateke posible hori. Gero eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da Ataria: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezun hori: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!