Hala, urteko hilabete bakoitzari produktu bat lotu diote eta hori oinarri hartuta, bakoitzak errezeta bat prestatu. Hilabete honetan esaterako, denek, babarruna daraman plater edo pintxo bat eskainiko dute.
Zalantzarik gabe, azaroko protagonista Tolosako perla beltza izango da. Horrenbestez, bere festa handienaren hilabetean (aurten Euskal Jai forma hartuz, azaroaren 19an) Tolosa Gourmeteko jatetxeetako eskaintzetan aurkituko duzue gure kuttunetan kuttunena: babarruna.
AZAROAN
1. BETI ALAI (Tolosa) Tolosako babarruna bere sakramentuekin.
2. BOTARRI (Tolosa) Tolosako babarrun berria.
3. DENAK (Tolosa) Tolosako babarruna etxean bezala egina, txorizo eta haragiarekin.
4. IKATZA (Tolosa) Babarrun budina odolkiarekin.
5. IRIARTE (Berrobi) Tolosako babarrun krema Usarreko hirugiharra, Ibarrako piper eta ogi kurruskariarekin.
6. LARRAITZ-GAIN (Abaltzisketa)
Babarrunak bere sakramentuekin.
7. ORBELA (Tolosa) Babarrunak aza eta Ibarrako piperrarekin.
8. PATXINE (Asteasu) Babarrunak bere sakramentuekin.
9. PLAZA ETXEBERRI (Zizurkil) Babarrunak bere osagarriekin.
10. ROUTE 33 (Alegia) Tolosako babarruna bere sakramentuekin.