Hala, urteko hilabete bakoitzari produktu bat lotu diote eta hori oinarri hartuta, bakoitzak errezeta bat prestatu. Hilabete honetan esaterako, denek, perretxikoa daraman plater edo pintxo bat eskainiko dute.
Ekimen honen bitartez, bisitariak, hilabete bakoitzean, urte sasoi horren bereizgarri den produktua modu ezberdinetara dastatu ahalko du.
1. BETI ALAI (Tolosa): Perretxiko tosta.
2. BOTARRI (Tolosa): Shitake perretxikoak parrilan, arrautza gorringo trufatuarekin.
3. DENAK (Tolosa): Onddo nahaskia.
4. IKATZA (Tolosa): Onddo hostorea porru kremarekin.
5. IRIARTE (Berrobi): Onddo konfitatua berea aparrean eta onddo lurrarekin.
6. LARRAITZ-GAIN (Abaltzisketa): Onddo nahaskia.
7. ORBELA (Tolosa): Onddo eta ganba hostorea.
8. PATXINE (Asteasu): Onddo nahaskia.
9. PLAZA ETXEBERRI (Zizurkil): Onddo nahaskia.
10. ROUTE 33 (Alegia): Onddo eta foiez betetako rabioliak.