Zeraingo (Gipuzkoa) Mandio tabernako barra gainean zintzilik, ongietorria egiten diete bezeroei arto beltz pare batek. Barraren gainean, berriz, natxo-taloen platerak: hexagono forma dute, eta kolore morea. Eta ez, ez daude guakamolez lagunduta, tomatez eta haragiz baizik. «Olio bero-berotan frijitu, kolpe bat eman, azkar-azkar, eta Mendarte baserriko haragiarekin eta tomatearekin egiten dugu platera», azaldu du tabernako langile Joseba Albizuak.
Mendartekoak dira haragia eta tomatea, eta baita arto beltzak ere. Elkarlanaren fruitua baita produktua: Mendarteko artoak erosi eta natxo-talo bihurtzeaz Ekotalo enpresa arduratzen da, eta, ondoren, Mandio tabernan zerbitzatzen dituzte, natxo-talo formatuan. Zeraindik Alkizako Ekotaloren egoitzara (Gipuzkoa) eta, atzera ere, Alkizatik Zerainera egiten du produktuak, hortaz. «Elkartze hori ezinbestekoa da, eta balio handia ematen dio produktuari, zuzeneko salmenta bermatzen duelako», azaldu du Julen Altzelai Ekotaloko arduradunak.
Jarraitu irakurtzen Berria.eus webgunean.