Esperientzia bat, hiru gizaldi eta mila istorio

Erabiltzailearen aurpegia Nagore Arin 2020ko martxoaren 14a

Matias eta Xabier Gorrotxategi aita-semeak, Casa Julian jatetxean. JUAN CARLOS RUIZ / FOKU
Xabier Gorrotxategiren aburuz, «esperientzia» bat eskaintzen du Tolosako Casa Julian jatetxeak. Negozioaren nagusia da, eta jatetxeaz arduratu den hirugarren kidea. Zaharraren txuleta parrilan eta pikillo piper melatuak dira platerik kutunenak.

Ez da ezer aldatu; 1950eko hamarkadan zegoen bezala jarraitzen du Tolosako (Gipuzkoa) Casa Julian jatetxeak. Atmosfera berbera, jangela berbera eta eskaintza berbera. Bertara sartzea denboran atzera bidaia bat egitea bezala dela diote bezeroek; ez dabiltza oker. Gaur egun, Xabier Gorrotxategi da jatetxearen jabea. Haren aitaren eskutik jaso du lekukoa: Matias Gorrotxategiren eskutik. Hark, berriz, Julianen testigua hartu zuen. Xabier, beraz, jatetxearen gidaritza hartu duen hirugarren pertsona da: belaunaldiartekotasunaren ispilu. Merezimendu, sari eta aipamen asko jaso ditu jatetxeak urte luzeetan. Duela gutxi, adibidez, Repsol gidan izendatu dute: eguzki bat jarri diote. «Harro egoteko moduko lorpena da; polita da jendeak zure lana aitortzea», adierazi du semeak.

Jarraitu irakurtzen www.berria.eus webgunean

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagundu iezaguzu. Eduki hau guztia doan ikusten duzu ez dugulako irudikatzen euskarazko hitzik gabeko Tolosalderik. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ezinezkoa litzateke. Zenbat eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da ATARIA: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezuna: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!