Gurin gailetatxoak.
Oso oso errazak egiteko.
Behar nuen antojutxo txikia!!
Ataria Irratiko errezeten txokoa geldirik dagoenez, hemen errezeta:
Osagaiak:
- 80g azukre.
- 200g gurina (gatzduna bada hobeto).
- 300g irina.
- Goilarakada bat kakao hautsa.
Prestaketa:
- Gurina pomada eran erabiliko dugu, beraz hozgailutik kanpo utzi errezeta egin baino ordu erdi lehenago edo.
- Labea berotzen jarri, 180ºC.
- Gurina azukearekin nahastu, nahi izanez gero, irabiagailua erabili.
- Ondoren irina gehitu eta nahastu, espatula bat erabili beharko da, eta bukaeran eskuez eragin orea. Oso koipetsua da orea, ez da eskuetan itxasten.
- Bolatxoak egin eta labeko bandejan jartzen joan, beraien artean espazio pixkat utziz. Laberako berezia den papera erabili bandeja babesteko edo silikonazkoa bestela.
- Behin bolatxoak bandejan daudenean, sardeska batekin bi zentzuetan zanpatu, itxura polita emanez.
- Labean sartu eta 15 bat minutuz erre. (Kakaorik gabe eginez gero segituan antzematen da gorrituta daudela, eta atera. Bestela kontu gehiago eduki, ez da antzematen eta.)
- Eginda badaude, bandeja astindu ezkero errez banantzen dira.
- Rendija baten gainean utzi hozten.
- Gaileta poto batean edo Tupper batean gorde hobeto mantentzeko.
- Eta, on egin!!