Koronabirusa

Gurin gailetatxoak

Erabiltzailearen aurpegia

Egun hauetan etxean haurrekin egiteko errezeta bikaina.

Gurin gailetatxoak.
Oso oso errazak egiteko.
Behar nuen antojutxo txikia!!

Ataria Irratiko errezeten txokoa geldirik dagoenez, hemen errezeta:

Osagaiak:

  • 80g azukre.
  • 200g gurina (gatzduna bada hobeto).
  • 300g irina.
  • Goilarakada bat kakao hautsa.

Prestaketa:

  • Gurina pomada eran erabiliko dugu, beraz hozgailutik kanpo utzi errezeta egin baino ordu erdi lehenago edo.
  • Labea berotzen jarri, 180ºC.
  • Gurina azukearekin nahastu, nahi izanez gero, irabiagailua erabili.
  • Ondoren irina gehitu eta nahastu, espatula bat erabili beharko da, eta bukaeran eskuez eragin orea. Oso koipetsua da orea, ez da eskuetan itxasten.
  • Bolatxoak egin eta labeko bandejan jartzen joan, beraien artean espazio pixkat utziz. Laberako berezia den papera erabili bandeja babesteko edo silikonazkoa bestela.
  • Behin bolatxoak bandejan daudenean, sardeska batekin bi zentzuetan zanpatu, itxura polita emanez.
  • Labean sartu eta 15 bat minutuz erre. (Kakaorik gabe eginez gero segituan antzematen da gorrituta daudela, eta atera. Bestela kontu gehiago eduki, ez da antzematen eta.)
  • Eginda badaude, bandeja astindu ezkero errez banantzen dira.
  • Rendija baten gainean utzi hozten.
  • Gaileta poto batean edo Tupper batean gorde hobeto mantentzeko.
  • Eta, on egin!!

 

Albiste hau ATARIKIDEei esker argitaratu dezakegu. Haiei esker Tolosaldeko albisteak libre, euskaraz eta kalitatez irakurtzen dituzu. Horrela izaten jarraitzeko eman babesa Tolosaldeko Atariari eta ZU ERE IZAN ZAITEZ ATARIKIDE.

#EgitenDuzunaGara


EGIN ATARIKIDE!