Kronika

Ligako txapeldunari irabazi ostean, gainditu dugu lehen partida

Erabiltzailearen aurpegia Lauburu K.E. Ibarra 2024ko mai. 22a, 11:56

Igandean bigarren mailara igotzeko playoffetako lehen kanporaketa jokatu genuen. Horretarako, Zaragozako Acontebro Tauste FS taldea hartu genuen Belabietan, ia dena irabazi ondoren 68 puntu lortuta, gure multzoan Ligako txapeldun izan den taldea.

Danik, Chukyk, Zalduak, Beñik eta Gorkak osatutako bostekoarekin hasi genuen partida. Lehen minutuetan, bi abagune argi izan genituen, baina ezin izan genituen gauzatu. Bere aldetik, Tauste bera ere lan ona egiten hasi zen, eta, bizkarrak ondo irabazita, 8. minutuan markagailua estreinatzeko zorian egon zen, Danik oinarekin urruntzen zuen ekintza arriskutsu batekin. Makilen azpiko asegurua izan genuen askotan, eta eskerrak; izan ere, badakigu zer dakarren emaitzan atzetik jartzen lehenak izateak.

Hori edozein unetan gerta zitekeela jakitun, 9. minutuan Zalduak kornerretik jaso zuen funtsezko lehen gol hura ekarriko zuen jaurtiketa egiteko (1-0). Gainera, Gorkaren lapurreta batetik goizeko bigarrena igotzeko aukera izan genuen kontraerasoan. Zumarragakoak Chukyri pasa zion baloia, azken hau azkar batean mugitzen ari zelako, baina ezin izan zen gehiegi aurreratu, ekintzak ekar zitzakeen arazoak ondo irakurrita, aurkariak gure 2 zenbakia heldu baitzuen aurrera egin ez zezan.

Intentsitatea handitzen, atsedenaldirako 6 minutura, antzeko ekintza gehiago egon ziren, eta horrek falta gehiago eragin zituen bi aldeetan. Horrekin, bosgarrena igo genuen guk, Zaragozakoek lau pilatzen zituzten bitartean. Beraz, presioa egite horri eutsi behar izan genion, baina penalti bikoitza sorrarazteko akatsik egin gabe, horrek aukera mamitsua emango ziolako Tausteri atsedenaldira iritsi aurretik partida berdintzeko. Hala ere, lehen zatia bukatzeko segundo gutxi falta zirenean, Chukyk lapurreta egin zuen, kontraerasoan irten zen, eta barrura sartu zuen baloia (2-0). Funtsezko beste gol bat gisa honetako liskarrek eskatzen duten indar mental erabakigarria mantentzeko.

Aldageletatik bueltan, Dani, Chuky, Gorka, Zaldua eta Beñirekin hasi ginen, eta Tausteren indarrari joko maila on batekin erantzuten saiatu ginen. Ez genien utzi nahi erasorako duten gaitasunetik zerbait ateratzen. Bigarren zatia, ordea, bisitariena izan zen ia osorik. Chukyk eta Unax Iglesiasek osatutako bikotearen bi esku-hartzeek markagailuko aldea handitzeko aukera izan bazuten ere, areto futbolaren funtsa agerian geratu zen, eta minutu bakar batean dena aldatu: bisitariek berdinketa jarri zuten, ondo aprobetxatutako bi akatsi esker (2-2). 2-2koarekin, baloiak ez zuen barrura sartu nahi izan gure beste bi aukera garbi batzuekin (atezain bisitariak aurpegiarekin gelditu zuen lehena, eta zutoina jo zuen bigarrenak) partida berriro eskuratzeko zorian egon ginenean.

Antzera, Ligako txapeldunak bere trebetasunak erakusten jarraitu zuen, eta amaierarako 4:10era, ez zuen barkatu area barrutik (2-3). Lehen aldiz atzetik jartzeak, eta hori amaierarako 5 minuturen faltan gertatzeak, min eman zuen arren, ez zuen eragotzi ordura arte lortutako horretan sinesten jarraitzea.

Orduan, Tausteko jokalarietako bati ateratako bigarren txartel horiak nagusitasunean jokatzea eragin zuen, eta horrekin, Gorkak ipinitako 3-3koa, itxaropena mantentzen lagundu ziguna. Hori gutxi balitz bezala, gehiagoren bila joan ginen, eta, 26 segundoren faltan, Gorkak magia egin zuen berriro: zutoinean bikain jarrita, garaipenaren gola sartu zuen, lehen kanporaketa hau 3-4eko emaitza estu batekin erabakita utzita. Chukyk handik segundo gutxira jaurti zuen penalti bikoitzean izan zuen aukera ere garrantzitsua izan zen, batez ere, itzulerako neurketari begira. Ezin izan zuen lortu, baina une hartako euforiak poza eta emozioa azaleratzen bakarrik utzi zigun.

Halaber, honako hau adierazi nahi izan zuen Diestrok: «Oso pozik nago, eta orain borrokatzera joango gara Taustera. Edozer gertatuta ere, dena eman eta konfiantzarekin joango gara. Baloiarekin ondo egotea da daukagun aukerarik onena».