Kronika

Garaipena eta igoera faserako txartela bigarren urtez jarraian

Erabiltzailearen aurpegia Lauburu K.E. Ibarra 2024ko mai. 16a, 17:20

Larunbatean Madrilera joan ginen denboraldiko azken partida baino zerbait gehiagori aurre egitera: bigarren mailara igotzeko play offerako sailkapena genuen jokoan bigarren urtez jarraian.

Dani, Ivan, Txiki, Gorka eta Raul izan ziren hasierako bostekoa, eta aipatutako ezaugarriak zituen neurketa batean behar genuen guztiaren aurka, 12. minutuan etxekoek markagailua estreinatu zuten, kontraeraso batean, beren arean bertan lapurreta egin ondoren. Hala ere, Chukyk berdinketa jarri zuen 5 minutu geroago, Raulen pasea jaso ondoren kornerretik (1-1). Ondoren, atsedenaldirako 1:30era, taldeko jokaldi on bat aldeko beste gol batean bihurtu zen Chukyk hura area ertzean egindako jaurtiketa batekin bukatzean (1-2). Aurretik jartzea garrantzitsua izan zen, baina ez zuen asko iraun momentuko poztasunak, etxekoek partida berdindu baitzuten handik 30 segundora, lapurreta barkaezina aprobetxatuta (2-2). Aldaketa nabarmenik gabe, atsedenaldira joan ginen.

Handik bueltan, zalantzaz eta urduritasunez betetako bigarren zatiari ekin genion. Minutuak pasa, eta emaitzan aurreratu gabe jarraitzeak ez zuen batere laguntzen, eta are gutxiago Alcorconek 31. minutuan sartutako golak, aurrekoen antzera gure hirugarren akats batek eragindakoak (3-2). Dena den, gehiagorako gosez, Chuky iritsi zen beste jaurtiketa batekin 3-3koa igotzeko amaierarako 8 minutura. Hori gutxi balitz bezala, bost minutu beranduago, Kolonbiakoak berriro gauzatu zuen aurkaria 5eko jokoaren alde borrokan zebilela, eta, ondoren, norgehiagoka erabakita utzi zuen, ate hutsean beste behin asmatuta (3-5).

Amaieran, Diestrok, hunkituta, honakoa adierazi zuen: «Partida zaila izan da, baina taldeak indarberritzeko modua aurkitu du. Oso pozik nago, eta orain gozatu egin behar dugu».

Oso gogorra izan da dena, asko borrokatu behar izan dugu, baina lortu dugu! Play offetan gaude! Goazen!