Merezitako porrota San Juanen

Erabiltzailearen aurpegia Lauburu K.E. Ibarra 2023ko urr. 2a, 12:08

Larunbatean Iruñera joan ginen AD San Juanen aurka lehiatzera Ligako 3. jardunaldian. Dani, Raul, Ivan, Txiki eta Gorka bostekoarekin hasi genuen partida, eta kontuan hartuta etxekoek pista erdiko defentsa aukeratu zutela hasieratik, behin baino gehiagotan saiatu ginen Gorka pibotarekin arerioaren area barruan jokatzen.

Horrez gain, Cecik zutoinera bidalitako baloi batek markagailua ireki ahal izan zuen 5. minutuan. Saiakera hori alde batera utzita, ez zen ezer azpimarragarririk gertatu 8. minutura arte, Gorkak arratsaldeko lehena sartu zuenean Txikiren alboko sake batetik baloia jaso ondoren (0-1). Segundo batzuk geroago, San Juanek kontraeraso batean berdindu zuen (1-1), eta minutu baten barruan, beste gol bat sartu zuen arrisku eremuan egindako lapurreta bati etekina aterata (2-1).

2-1ekoarekin, gutxi falta izan zitzaion Beñiri falta batetik (txartel horia jaso zuen aurkariak) berdintzeko. Berdeek ere izan zuten aukera lapurreta bati esker, jokalarietako bat Daniren aurrean bakar-bakarrik topatu baitzen, baina gure atezainak 3-1ekoa saihestu zuen atsedenaldia iritsi baino lehen. Aurrerago, 9 segundoren faltan, San Juanekoek bosgarren falta igo zuten, baina, gehiagorako denbora izan gabe, aldageletara joan ginen.

Horren ostean, bigarren zatiaren txanda iritsi zen, eta akats barkaezinek San Juanek neurketa bere mendean hartzea eragin zuten, zalantzarik gabe. 22. minutuan, 3-1ekoa jarri zuten gure area barruan egindako jokaldi indibidual bikain batekin, 27.ean, 4-1ekoa ezker hegalean jasota eta baloia altxatuta. Are gehiago, beste kontraeraso pare batek markagailuan islatutako aldea askoz gehiago handitu ahal izan zuten. Gainera, penalti batekin ere izan zuten aukera ona, baina gora joan zen baloia.

Geroago, hainbeste faltan botatzen aritu ginen gure bigarren gola iritsi zen, Chukyren eskutik, jaurtiketa on batekin asmatuta (4-2). Hala ere, San Juanek berehala erreakzionatu zuen (5-2), eta ondorioz, Diestrok 5eko jokoa aukeratu zuen. Handik gutxira, baita Ikerrek ere.

Amaierarako 5:36ra, Chukyk berriro sartu zuen gola, oraingoan eskuadratik (5-3). Ordura arte ikusitakoa iraultzeko denbora izan arren (pare bat aukera sortu genituen, baina bertako atezainak dena kanpora ateratzen jarraitu zuen), partidan behar bezala sartu gabe jarraitu genuen, eta baloiak eta aukerak galdu genituen. Ondorioz, zalantzarik gabe, nafarrek eraman zuten garaipena.

Akatsetatik ikasi, eta aurrera begiratu behar da, atzoko norgehiagoka ikasteko balio izan duen anekdota batean geratzeko. Goazen!