Gehigarria: gabonak

Etxeko foie gras 'Mikuita kutixi'

Ataria 2023ko abenduaren 9a

Plazer handiak, bekatu txikiak. Xubero, autore txarkuteria. Mikuita frantseseko hitza da eta erdi-egosia esan nahi du. Foie gras hitzak, berriz, gibel betea. Gatza eta piperrarekin mazeratzen uzten da gibel osoa.

Tratamendu termikoa jasotzen du 70-80 gradu artean. Berezko propietate eta nolakotasun organoleptikoak mantentzea lortzen dute teknika horrekin. Hala, gantz gutxiago galtzen dute eta modu honetan burutzen den pasteurizazioari esker bizia luzatzen zaio.

Kolore argi dirdiratsua du Xubero mikuitak, arto kolorea nolabait esateko. Mikuita egiteko erabiltzen dituzten espezie, gatz, azukre eta ardoek, berezkoa duen usaina potentziatzen laguntzen diote. Euren gomendioa da ogi ez oso txigortuaren gainean mikuit zatitxo lodia jarri eta begiak itxita hozka egitea.

XUBERO ARTISAU JAKIAK



  • Helbidea.  Larrunbe, 33 (Ikaztegieta)
  • Webgunea. xubero.net
  • Telefono zenbakia. 669 826 023

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagundu iezaguzu. Eduki hau guztia doan ikusten duzu ez dugulako irudikatzen euskarazko hitzik gabeko Tolosalderik. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ezinezkoa litzateke. Zenbat eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da ATARIA: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezuna: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!