Ahuakate kremarentzat, xehatu tipuleta eta egosi hamar minutuz limoi zukuarekin. Zuritu ahuakatea, zatitu eta birrindu dena krema bat lortu arte. Gatza bota.
Antxoa olio-ozpinarentzat, birrindu antxoak ozpinarekin batera irabiagailuarekin eta olioa botatzen joan pixkanaka loditzen joan dadin. Ondoren, ura gehitu eta ongi nahastu.
Ziape olio-ozpinarentzat, nahastu osagai guztiak eta birrindu irabiagailuarekin.
Otarrainxka gailetak egiteko, moztu brick pasta zirkuluetan, oliba olioarekin margotu eta lore jangarriak ezarri gainean. Birrindu otarrainxkak osagai guztiekin batera eta bete gailetak. Estali beste pasta zirkulu batekin.
Ganba zukuarentzat, gorritu buruak zartaginean oliba olioarekin, ondoren piper hauts gozoa gehitu eta urez estali. Egosi 30 minutuz. Ondoren iragazi. Zerbitzatu baino lehen arto almidoia gehitu hotzean eta ongi nahastu.
Ganba hautsa egiteko, lehortu buruak labean 12 orduan 50 gradutan eta birrindu.
Amaitzeko, frijitu gailetak eta lagundu ahuakate kremarekin. Gehitu antxoa olio-ozpina, ganba zukua eta ganba hautsa.
OSAGAIAK
Ahuakate krema
Ahuakatea
Tipuleta
Limoi zukua
Gatza
Antxoa ozpin-olioa
Oliba olioa
Sagar ozpina
Gazitutako antxoak
Ura
Ziape ozpin-olia
Oliba olioa
Sagar ozpina
Dijon-go ziapea
Gatza
Piper hautsa
Otarrainxka gaileta
Brick pasta
Zuritutako otarraixkak
Perrins saltsa
Xarlota
Brandy-a
Tipulina
Limoi birrindua
Espellete-eko piper hautsa
Gatza
Ura
Ganba zukua
Otarrainxka buruak
Oliba olioa
Piper hauts gozoa
Arto almidoi modifikatua
Gatza
Ganba hautsa
Otarrainxka buruak