Marmelada eta aingeru-adatsa egiten ikasi dute Berastegin

Aitor Arroyo Askarai 2024ko urriaren 26a

Hogei bat lagun gerturatu dira Berastegiko Urepele elkartean antolatu duten ikastarora. Koro Artolaren eskutik marmelada eta aingeru-adatsa hutsetik nola egiten diren ikasi dute, besteak beste.

Berastegin Kultur astearen barruan egin dute udazkeneko produktuekin kontserbak egiteko tailerra. Urepele elkartean hogei bat herritar elkartu dira, eta Koro Artolaren eskutik, aingeru-adatsa eta marmelada nola egin eta kontserbatzen den ikasi dute. Melokotoiak, azenarioak eta sagarrak erabili dituzte marmelada egiteko eta, ondoren, produktuak probatzeko aukera ere izan dute bertaratu direnek.

Egitarauari jarraiki, eguerdian mus txapelketa herrikoia egingo dute; arratsaldean ipuin-kontaketa Pello Añorga idazle eta ipuin-kontalariaren eskutik; eta, eguna bukatzeko, pintxo-potea 19:00etan eta Nikotina musika taldearen kontzertua 00:00etan.

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagundu iezaguzu. Eduki hau guztia doan ikusten duzu ez dugulako irudikatzen euskarazko hitzik gabeko Tolosalderik. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ezinezkoa litzateke. Zenbat eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da ATARIA: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezuna: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!