Marmelada eta aingeru-adatsa egiten ikasi dute Berastegin

Aitor Arroyo Askarai 2024ko urr. 26a, 13:05

Hogei bat lagun gerturatu dira Berastegiko Urepele elkartean antolatu duten ikastarora. Koro Artolaren eskutik marmelada eta aingeru-adatsa hutsetik nola egiten diren ikasi dute, besteak beste.

Berastegin Kultur astearen barruan egin dute udazkeneko produktuekin kontserbak egiteko tailerra. Urepele elkartean hogei bat herritar elkartu dira, eta Koro Artolaren eskutik, aingeru-adatsa eta marmelada nola egin eta kontserbatzen den ikasi dute. Melokotoiak, azenarioak eta sagarrak erabili dituzte marmelada egiteko eta, ondoren, produktuak probatzeko aukera ere izan dute bertaratu direnek.

Egitarauari jarraiki, eguerdian mus txapelketa herrikoia egingo dute; arratsaldean ipuin-kontaketa Pello Añorga idazle eta ipuin-kontalariaren eskutik; eta, eguna bukatzeko, pintxo-potea 19:00etan eta Nikotina musika taldearen kontzertua 00:00etan.

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagun gaitzazu . Eduki hau guztia doan ikus dezakezu euskarazko hitzik gabeko Tolosaldea ez dugulako irudikatzen. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ez litzateke posible hori. Gero eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da Ataria: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezun hori: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!