Sagastitik sagardora

Leyre Carrasco 2023ko abe. 3a, 14:11

Sagastiak bisitatu eta sagardoa dastatzeko aukera izan dute goizean Adunan, Zabala eta Aburuza sagardotegietako sagardogileek gidatuta.

Bisitari ugari elkartu da goizean sagarrondoen sekretuak aratzeko asmoz. Zabala eta Aburuza sagardotegietako sagardogileek gidatuta, herriaren erdigunetik abiatu dute txangoa eta sagastien zaintzaren inguruko lanak azaldu dituzte, besteak beste. Ondoren Unai Agirre Euskal Sagardoa izendapenaren koordinatzailearekin batera, Tolosaldeko sagardoen dastaketa egin dute Aburuza sagardotegian. Bertan, Aburuza eta Zabalako sagardoez gain, Isastegi, Eguzkitza, Goikoetxea eta Sarasolako sagardoak probatzeko aukera ere izan dituzte bisitariek. 

Tolosaldea Turismoa, Euskadi Basque Country Gastronomika eta Gipuzkoa Turismoak babestu dute ekitaldi berezia.

Ez diogu hau kapritxo hutsagatik: lagun gaitzazu . Eduki hau guztia doan ikus dezakezu euskarazko hitzik gabeko Tolosaldea ez dugulako irudikatzen. Atarikide, iragarle eta erakunde askoren laguntzarik gabe ez litzateke posible hori. Gero eta komunitate handiagoa sortu, orduan eta sendoagoa izango da Ataria: zurekin, zuekin. Ez utzi biharko gaur egin dezakezun hori: egin zaitez Atarikide!


EGIN ATARIKIDE!