julian

Casa Julian

Casa Julian logotipoa

"Casa Julian" bere hastapenetan fruta denda bat zen, berezi samarra. Izan ere, Julianek galtzerdi pare bat eskaini zituen bi laranja poltsa erosteko, modu berean, berak eskaintzen zuen, bere establezimenduaren luzapen gisa, urdaiazpiko ogitartekoak eta "vermut" pelota zegoen igandeetan, herrian karratu. Parrilekiko duen gustuari dagokionez, "Ameriketara" joan zen eta Argentinako erretegi ospetsua aurkeztu zion lagunarengandik etorri zitzaion. Handik aurrera, Julian bilaketak egiten hasi zen, probak egiten, gaur egun oraindik ikus daitezkeen parrilla inklinatua eta txupatxoak topatu arte, errosteria onenetan.

 

Plantxan egindako haragirik onena lortzeko, gaiaren inguruan eztabaida egunak antolatzera iritsi zen, tokiko zirujau eta medikuen topaleku bilakatu zelarik, mozketa onena eta nola lortu eztabaidatu zuten bitartean. Arrakasta halakoa izan zen, 1954an "Casa Julian" erretegia sortu zuen. Apurka-apurka, piperraren "pikillo" piperren ospea sortu zen, eskualdean asko negoziatzen ez ziren piparrak eta batez ere etxean kontsumitzen ziren piperrak. Arrakasta horren aurrean, beste erretegi batzuek ere beren menuan jarri zituzten, "Casa Julian" -ekoak sari bikainenak direla aitortu zitzaien eta sari ugari eman zitzaizkion prestatzeko bere modu berezia ospatzeko.

Kokapenaren mapa